Nova edició del cicle de jornades “Horitzó 2021”

0
117
Laura Roigé, Damià Calvet i Isaac Sanromà durant la trobada. Foto: Laura V-M

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit una nova edició del cicle de jornades “Horitzó 2021. Infraestructures que transformaran el territori”, de la mà de la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Aquestes jornades volen ser un espai de reflexió amb la finalitat de defensar les infraestructures imprescindibles i necessàries per al desenvolupament econòmic i social del territori. Laura Roigé ha assenyalat que aquestes jornades són possibles gràcies a la col·laboració activa i la bona sintonia entre les dues cambres. També ha esmentat que “les comarques que integrem el Camp de Tarragona necessitem creure’ns i actuar com el que som: la segona àrea metropolitana de Catalunya”. I que el més important per tal que els territoris avancin és que les persones s’entenguin.

D’altra banda, Isaac Sanromà, que s’ha acomiadat després de presidir la cambra durant 13 anys, ha esmentat que és necessari treballar de manera conjunta per les infraestructures, com ho són l’estació intermodal de l’aeroport, l’estació de Bellissens, l’execució del projecte de Hard Rock o el cost que els peatges suposen pels automobilistes i transportistes, i la seva afectació sobre la competitivitat de les empreses.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha fet un crit a les administracions demanant eficiència, doncs “no pot ser que l’execució d’infraestructures i planificacions vitals pel nostre desenvolupament s’allarguin en el temps de forma injustificable”, ja que això suposa un impediment de la creació de llocs de treball i el creixement econòmic. L’A-27 i el Corredor Mediterrani són dues de les infraestructures que queden pendents i que mai deixaran de reclamar, ha recalcat. La importància de l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona ha estat molt present dins del discurs, així com el projecte de la nova carretera de Reus a Perafort o el desdoblament de la C-37 d’Alcover fins a Valls. A més, ha afirmat que no han deixat de treballar en el projecte del CRT, el Hard Rock, per tal que sigui una realitat tan aviat com es pugui.

FER UN COMENTARI