Un matrimoni deixa un llegat d’1,5 MEUR a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona

Els diners aniran destinats a donar suport a la investigació del càncer i la metàstasi

0
480
 L’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) ha rebut un llegat 1,5 milions d’euros procedents del testament d’un matrimoni de Barcelona, uns fons que aniran destinats a donar suport a la investigació del càncer i la metàstasi. Així ho va fer constar en el seu testament el matrimoni, que també va expressar la seva voluntat que els seus noms no transcendissin. L’advocat de la família, Jaume Solé i Janer, ha explicat que “sempre van estat compromesos amb la investigació biomèdica i la salut i que ja en vida van fer donacions a hospitals i entitats amb l’objectiu de promoure la recerca i l’assistència social. “La seva impressió sobre l’IRB Barcelona va ser sempre excel·lent”, ha subratllat.
El matrimoni es va posar en contacte el 2009 després de conèixer el centre a través de Joan Massagué, en aquell moment director adjunt. “Durant més de set anys, vam mantenir un contacte constant, ens vam reunir en diverses ocasions i van visitar els laboratoris. Entenien la recerca en metàstasis com una necessitat i una oportunitat per fer avançar el coneixement i millorar la salut, i això els feia molt feliços”, ha explicat agraït Joan J. Guinovart, director de l’IRB Barcelona.

Per a l’IRB Barcelona, els fons seran clau per accelerar els estudis punters en metàstasi que estan desenvolupant diversos equips científics del centre. Aquesta és precisament una de les àrees d’investigació en la qual l’IRB Barcelona despunta i a la qual ja ha contribuït amb descobriments d’impacte internacional.

“És una donació molt generosa i és molt rellevant per als centres de recerca rebre aquests suports de la ciutadania. Detectem una conscienciació creixent sobre la importància de la investigació biomèdica per a la societat”, expressa Guinovart. Per la seva banda, Joan Massagué, actualment president del Comitè Científic Assessor de l’IRB Barcelona i director del Sloan Kettering Institute (Nova York, EUA) destaca la importància de “reforçar amb filantropia la recerca bàsica, no solament la clínica, per assegurar l’avenç contra la malaltia en benefici dels pacients i les seves famílies”.

A més de l’herència que l’IRB Barcelona acaba de rebre, en els últims anys més persones han comunicat al centre la seva decisió d’incloure’l com a legatari en el seu testament.

FER UN COMENTARI