Mario Téllez serà l’alcaldable de Vila-seca en Comú

L'assemblea del partit va ratificar aquest diumenge la llista de la candidatura, després d’un procés de primàries obert a tot el veïnat del municipi, on van participar més de 80 persones

0
1055

Mario Téllez Molina serà el candidat de Vila-seca en Comú a l’alcaldia de Vila-seca per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Així el va escollir aquest diumenge, 10 de març, l’assemblea de la formació de la localitat, després d’un procés de primàries obert a tota la ciutadania.

Téllez, de 32 anys, és actualment l’edil més jove del consistori. És llicenciat en Sociologia i Graduat en Ciències Socials per la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. També posseeix un màster en Formació de Professorat per la Universitat de Granada. Professionalment desenvolupa la tasca de docent de geografia i història en un institut d’educació secundària de Salou. També exerceix com a professor de cicles formatius en un centre de formació professional a Tarragona. Compagina aquestes tasques amb la regidoria i l’activisme a diferents entitats del municipi.

La segona posició ha estat assignada a Núria Miret. Miret, té estudis en administració i geriatria, és treballadora d’un comerç local i està vinculada a l’associacionisme. El tercer lloc ha quedat reservat a en Carlos Cercós, doctorant en Economia, professor a la Universitat Rovira Virgili i també molt vinculat a l’associacionisme del municipi. La quarta posició l’ocupa Marta Roldán, integradora social i vinculada al sindicalisme. Federico Modia ha estat triat en cinquena posició. Destaca per ser una persona amb experiència en l’organització i l’activisme polític. La sisena posició és per Ainhoa Amigo, integradora social, estudiant d’educació social i portaveu de la formació a la Pineda.

Elisabet Sánchez, actual portaveu del Grup Municipal, deixarà la primera línea política, per la qual cosa tancarà la llista en una honorífica vint-i-unena posició. La regidora assegura que vol reemprendre reptes personals que habia deixat aparcats, com a conseqüència de la dedicació que exigeix la política. Tot i així, ha declarat que continuarà vinculada al projecte municipalista i tindrà un paper destacat a la campanya.

Des de la formació afirmen que s’ha creat un equip molt plural, transversal i preparat que prové de sectors professionals tan diversos com l’arquitectura, l’arqueologia, la promoció musical, l’ensenyament, la integració social, la sociologia, l’economia, el treball social, l’hisenda, la sanitat, la publicitat, el sindicalisme, la química, l’electrònica, l’enginyeria, la construcció, el turisme, la biologia, la geografia, la història i un llarg etcètera. També han destacat la sensibilitat social d’una llista composada per un total de quatre integradores socials i diferents especialistes del treball i l’educació social.

“Una de les principals mancances de la gestió al municipi en els darrers anys han estat les polítiques socials. Per això, hem conformat un equip capaç de capgirar aquesta situació, un equip capaç de posar la vida al centre de l’acció institucional.”, va assegurar Téllez a l’assemblea de la formació.

Téllez va finalitzar el seu primer discurs com alcaldable posant en valor la feina feta a l’oposició durant aquests quatre anys. Afirma que han estat “un dels grups més actius del consistori”. Considera que “han posat en el centre del debat polític aspectes cabdals per a la vida de les persones com el transport públic, els drets socials, l’impuls a l’economia local, els drets mediambientals o la generació d’ocupació”. Defensa que s’han consolidat com “una opció política que va molt més enllà de les sigles”. De fet, està convençut que molta gent els farà costat, tot i votar opcions molt diverses en altres comicis. “A les municipals es voten les persones i els projectes en clau local. Sortim a guanyar” assegura.

FER UN COMENTARI