Lleida acull la primera residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors

‘Flamingos’ s’estrenarà diumenge, 17 de març, al Teatre de la Llotja

0
144

Lleida acull aquesta setmana per primera vegada una residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors de Barcelona. Albert Quesada, ballarí i coreògraf, ha creat i dirigit ‘Flamingos’, un espectacle de dansa sobre el món del flamenc i la seva complexitat amb l’objectiu de trobar l’origen mateix del moviment i del cant que culminarà amb l’estrena al Teatre de la Llotja de Lleida aquest diumenge, 17 de març, a les 19.00 hores.

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat i la Cultura, Montse Parra, ha presidit aquest dimarts la presentació de Flamingos, acompanyada del director d’Arts Escèniques de Lleida, Llorenç Corbella; la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, i l’equip artístic de l’espectacle encapçalat pel coreògraf i ballarí Albert Quesada.

Amb ‘Flamingos’ es vol descobrir el motor del flamenc i desplaçar-lo a altres cossos i a altres músiques per tal de generar un nou sentit. Aconseguir, al cap i a la fi, que la petita espurna que cadascú custodia dins seu es converteixi, finalment, en un gran incendi. Flamingos és el resultat de col·locar a Carmen Amaya al mig d’una escena de John Waters. L’impuls del flamenc per compartir l’interior de l’ànima humana es barreja amb la música, el vestuari i l’imaginari més pop. Quin és el nostre propi flamenc? Quina és la nostra música i quines danses convida a ballar? Els cossos, els desitjos, les pors i els referents es deixen contaminar per donar peu a una jam session plena de duende. Una juerga que s’allarga fins a la matinada on vuit intèrprets s’exposen i es despullen amb l’única voluntat de celebrar i de celebrar-se, amb moviments i cants que no deixen lloc ni al dubte ni a la incertesa. Això és així i no pot ser de cap altra manera.

Albert Quesada

Amb aquesta nova creació Quesada torna a submergir-se en el món del flamenc i la seva complexitat. Flamingos vol traspassar els estereotips del flamenc des de la mirada de creador contemporani. El coreògraf és artista associat al Mercat de les Flors aquesta temporada.

Ballarí i coreògraf entre Barcelona i Brussel·les, Albert Quesada es va formar a MDT (Amsterdam) i PARTS (Brussel·les) després dels seus estudis de filosofia i d’enginyeria multimèdia a Barcelona. L’exploració i la traducció d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitació a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades se situa al cor del seu treball coreogràfic. Col·labora de manera habitual amb el coreògraf Thomas Hauert. Sota el nom de la companyia ACME, porta a terme molts projectes artístics, tan educatius com a escena. Al Mercat hem pogut veure alguns dels seus últims treballs: Wagner & Ligeti, Slow Sports i OneTwoThreeOneTwo.

Actualment Albert Quesada és coreògraf associat al Mercat de les Flors i ha estat convidat a crear la primera producció del projecte CÈL·LULA.

Assaig obert de ‘Flamingos’

Albert Quesada i els seus ballarins i les seves ballarines oferiran un assaig obert per als mitjans de comunicació, escoles de dansa i a totes aquelles persones interessades en la dansa, dijous 14 de març a les 12.00 hores.

‘Flamingos’ és una producció del Mercat de les Flors. Coproducció Dansa – Quinzena metropolitana, amb recolzament de Kosmonaut Production, amb la col·laboració de Banc Sabadell i Fundació Pública Teatre de la Llotja.

FER UN COMENTARI