L’Institut de Cultura de Barcelona dona 24 beques a joves creadors

La selecció dels guanyadors s'ha fet a través d'una convocatòria oberta amb un comitè de selecció

0
126
Retrats de Carme Montoriol i Montserrat Roig | TWITTER: @clipdeteatre
L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha donat a conèixer aquesta setmana els creadors literaris premiats amb les 20 beques d’escriptura Montserrat Roig i amb les 4 de dramatúrgia Carme Montoriol. La selecció dels guanyadors d’aquestes ajudes s’ha fet a través d’una convocatòria oberta amb un comitè de selecció. Les beques Montserrat Roig, que reben aquest nom com a homenatge a l’escriptora i periodista barcelonina, neixen com a resposta a la falta d’ajuts directes als creadors literaris i amb l’objectiu de projectar una imatge literària de Barcelona al món. Els guanyadors desenvoluparan els seus projectes en equipaments singulars de la ciutat com el Museu Picasso, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres o l’Arxiu Històric de Barcelona.
Els autors que han rebut les beques d’escriptura Montserrat Roig disposaran d’una ajuda de 3.000 euros. En aquesta tercera edició s’han presentat 243 projectes, 97 eren de dones i 146 d’homes i tenien una mitjana d’edat de 33 anys. 11 dels 20 becats són dones i nou són homes. Pel que fa a la llengua dels projectes guanyadors, deu seran en llengua catalana, nou en castellà i un amb alemany.

Aquest és el primer any que es concedeixen les beques Carme Montoriol, són uns ajuts que tenen com a objectiu donar suport de manera específica als dramaturgs. Enguany s’hi ha presentat 109 projectes (68 dones i 41 homes) i la mitjana d’edat dels aspirants ha estat de 38 anys. Dels quatre becats, tres són dones i un home. Pel que fa a l’idioma, els quatre projectes seleccionats seran en català.

Les beques són de 12.000 euros pels quatre guanyadors, que enguany han estat Laia Alsina Ferrer, Marta Aran, Lluïsa Cunillé i Llàtzer Garcia, que tindran la possibilitat de desenvolupar el seu treball en espais singulars de la ciutat com l’Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre

FER UN COMENTARI