Les obres de renovació de la xarxa d’aigua dels carrers Alosa i Cadernera del Papagai es faran en els propers dos mesos

L’empresa adjudicatària haurà de fer els treballs en un termini màxim de dos mesos

0
159
Imatge d'un dels carrers del Papagai. Foto: Aj. La Bisbal del Penedès
Cosum Gencat VERD (juny 2019) 728×90

La Junta de Govern del 3 de gener ha adjudicat les obres de renovació de la xarxa d’aigua dels carrers Alosa i Cadernera del Papagai per un import de 45.044,36€ a l’empresa FCC Aqualia SA, que té un termini màxim de dos mesos per dur a terme les obres.

La xarxa de distribució d’aigua potable del Papagai està realitzada amb tub de PVC, a excepció dels trams que s’han reparat, i “presenta greus problemes de rendiment, fuites i taps de calç”, segons l’alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Agnès Ferré. És per això que l’Ajuntament ha decidit tirar endavant aquest i un altre projecte de renovació de la xarxa d’aigua de la urbanització que es durà a terme al carrer Rossinyol. En ambdós casos es retirarà la part de la canonada existent que dona més problemes i se substituirà l’actual tub de PVC per canonades de 90mm de diàmetre de polietilè.

L’alcaldessa i regidora d’Urbanisme ha explicat que “la urbanització del Papagai es va recepcionar per part de l’Ajuntament l’any 2010 i aquests són els primers projectes de renovació de la xarxa d’aigua complets que es duran a terme”. Ferré ha afegit que “des de l’Ajuntament som molt conscients dels diferents problemes relacionats amb la xarxa d’aigua i, per aquest motiu, estem treballant per solucionar-los amb aquest projecte i amb d’altres, com ara el de construcció del nou pou de l’Esplai, que ja està pràcticament acabat, i el d’adequació de la depuradora d’aquest barri”.

Així, d’una banda l’Ajuntament renovarà la xarxa d’aigua dels carrers Alosa i Cadernera del Papagai, unes obres que es pagaran amb part del superàvit de 2017 i amb una subvenció PEXI de la Diputació de Tarragona de 24.004€. D’altra banda, l’Ajuntament iniciarà el procés de licitació de les obres de renovació de la xarxa d’aigua del carrer Rossinyol de la urbanització aquest gener, per un import de 31.027,68€ que serà finançat amb el superàvit de l’any 2017.

FER UN COMENTARI