Les estacions gironines tanquen una campanya de nadal per emmarcar

Masella i La Molina destaquen que s'ha pogut produir força neu artificial i a Vallter 2000 ressalten "el gran" inici de temporada

0
122
Satisfacció entre les estacions d’esquí gironines. I és que malgrat que no ha nevat de manera abundant, sí que l’afluència d’amants dels esports d’hivern ha estat “important”. En bona part gràcies al mal inici de temporada per falta de neu del pirineu francès. “La veritat és que hem tingut molts clients francesos que abans es quedaven a l’altra banda de la frontera”, assenyala el director de Masella, Xavi Nolla. De fet, des de la instal·lació destaquen que s’ha produït molta neu artificial i posen en valor que “el bon temps” ha portat molta gent a esquiar al pirineu gironí. Unes sensacions similars tenen a La Molina i Vallter 2000. Aquesta estació, de fet, va ser la que va poder obrir més quilòmetres de pistes més aviat, gràcies a la llevantada de l’octubre.
La temporada ha començat bé per les estacions del pirineu gironí. Tant Masella, com La Molina com Vallter 2000 han arrencat amb bones sensacions, tot i que no ha nevat el desitjable. Un fet, però, similar a l’any passat. De fet, el director de Masella, Xavi Nolla, recorda que fins el 8 de gener no hi va haver la primera gran nevada. “Ara s’anuncia fred i l’arribada d’un front, la veritat és que nosaltres en aquest sentit no estem pitjor que l’any passat”, assenyala Nolla.

Un balanç similar fa el seu homòleg de La Molina, Xavi Perpinyà, que celebra l’arribada del “rigorós hivern” per poder omplir de neu les pistes de l’estació. Amb tot, Perpinyà destaca el fet que tant La Molina com Masella són estacions “punteres” en la fabricació de neu artificial. “La realitat és que hem pogut obrir molta part del domini esquiable”, ha destacat el director.

A tot això cal sumar que l’anticicló que porta dies instal·lat sobre de la península ibèrica ha deixat moltes jornades de sol i temperatures agradables durant el dia, i fredes a les hores nocturnes. Això ha fet que moltes persones s’animessin a pujar a esquiar. “La baixa temperatura ens ha garantit una molt bona qualitat de neu pols, i els clients ho agraeixen”, explica Xavi Perpinyà.

Una de les particularitats d’aquest any, ha estat l’increment d’esquiadors francesos que s’han acostat a La Molina i Masella, i que tradicionalment es quedaven a l’altra banda de la frontera. El motiu, explica Nolla, ha estat la poca quantitat de neu natural que ha caigut en estacions com Les Angles i d’altres properes que ha fet caure el nombre de quilòmetres esquiables.

Per tot plegat, des de les dues principals estacions gironines es mostren “molt satisfets”. Unes sensacions que també comparteixen els hostalers i restauradors de la zona que han vist com l’afluència de clients era “molt bona” malgrat la incertesa inicial.

“Tots els sondejos que hem fet ens diuen que de moment la temporada està anant molt bé. Hi ha hagut dies on trobar lloc per dinar s’ha fet complicat i les activitats complementàries també han funcionat molt bé”, destaca Perpinyà.

Els dos directors es mostren “molt optimistes” de cara als propers mesos i al final de temporada. De fet, la baixada de temperatures que s’anuncia pels propers dies i la possibilitat de neu, fa que els responsables de les estacions gironines es freguin les mans.

“La veritat és que si fa una bona nevada a nosaltres ens vindrà molt bé, sobretot perquè Setmana Santa cau bastant tard aquest any i volem aprofitar”, explica Xavi Perpinyà. Nolla, per la seva banda, dona per fet que tindran un any com l’anterior i espera “una bona afluència d’esquiadors fins a final de temporada”.

FER UN COMENTARI