L’Ajuntament podrà negociar amb el CF Reus sobre l’Estadi Municipal

El ple municipal ha aprovat el procediment negociat amb el suport del PSC i el PP i el vot en contra de Cs i la CUP

0
590

El que l’alcalde, Carles Pellicer, va definir com el “pas lògic” en la concessió de l’Estadi Municipal s’ha aprovat aquest dilluns durant el plenari municipal. Així doncs, s’obre un procediment negociat amb el CF Reus Deportiu, després que el concurs s’hagi declarat desert. Aquesta era l’opció més probable, com ja havia transcendit i La Ciutat va informar el passat 16 d’abril. La proposta ha prosperat amb el vot a favor del PSC i el PP i el vot en contra de Ciutadans i la CUP.

Després que l’Ajuntament obrís un concurs públic per a la licitació de l’ús de l’Estadi Municipal i que el CF Reus Deportiu no s’hi presentés, aquest dilluns el ple municipal ha declarat desert el concurs i ha aprovat el procediment negociat gràcies al suport del PSC i el PP. Aquest pas es realitza amb l’objectiu de “preservar el patrimoni municipal i garantir el projecte de futbol de qualitat a la ciutat”, com ha apuntat el regidor d’Esports, Jordi Cervera, així com també es pretén “fer més atractiva la recepció de propostes després d’uns resultats inesperats durant la licitació”.

En aquest sentit, el portaveu del PP, Sebastià Domènech s’ha mostrat sorprès per les paraules del regidor d’Esports: “Resultat inesperat? Ho sabia tot Reus”, ha estibat Domènech. “Els hi donem aquests 20 dies”, però “si el Reus marxa de la ciutat s’hauran de donar moltes respostes”, ha advertit el portaveu del PP. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Andreu Martín ha defensat que “cal resoldre aquest problema amb les eines que tenim”, per això, el socialista ha animat a la resta de grups a pensar “no només en elements econòmics, sinó també en elements d’impacte de la ciutat”.

Cs i la CUP es posicionen en contra

Tot i que Cs va donar el seu suport al concurs públic, aquesta vegada la formació taronja s’ha posicionat en contra. “Creiem que no es pot acudir al procediment negociat segons la nova llei de contractació de serveis públics”, ha explicat Sánchez. En aquest sentit, el regidor cupaire Oriol Ciurana ha retret als taronges aquest canvi de posicionament. Sánchez, però, ha argumentat que no han canviat d’opinió, sinó que eren partidaris de la venda però no veien “cap altre solució que la concessió”. “Entenem que només es pot tornar a redactar un nou concurs”, ha dit el portaveu.

Per la seva banda, la CUP ha reiterat que la millor solució és la venda de l’Estadi. “L’única cosa que entenem és que negociïn la venda de l’estadi i amb aquests diners fer els pavellons que es construiran amb els 3 MEUR de superàvit que s’haurien de destinar a altres accions”, ha exposat Ciurana. “Què farem si marxa el Reus Deportiu?”, ha preguntat el cupaire, que també ha afegit que “no es poden regalar els camps municipals”. En aquest sentit, el portaveu del PSC ha posat en dubte que la venda pogués reportar 5 MEUR. “No hi ha cap indicador”, ha mantingut Martín.  “Jo prefereixo vendre que regalar”, ha respost Ciurana “i més a un ens privat com el Reus Deportiu”, ha conclòs. “No als pactes de despatx i d’amagat”, ha retret finalment el cupaire al socialista, en referència a l’acord entre el govern municipal i el PSC.

FER UN COMENTARI