L’Ajuntament de Sitges posa en marxa un pla integral per minimitzar la venda ambulant irregular

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, i la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, han presentat el pla integral del govern municipal per minimitzar la venda ambulant irregular a la vila

0
235
Imatge d'agents policials. Foto: Aj. Sitges
Cosum Gencat VERD (juny 2019) 728×90

L’Ajuntament de Sitges ha provat amb bons resultats un nou dispositiu de control de la venda ambulant irregular amb la presència de vigilants d’una empresa privada coordinats amb la Policia Local. Paral·lelament, ha encarregat una enquesta per conèixer el perfil dels venedors amb la finalitat de dissenyar propostes d’inserció sociolaboral. Totes dues accions formen part del pla integral elaborat per l’Ajuntament de Sitges per minimitzar la venda ambulant irregular al municipi.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha valorat positivament els resultats del dispositiu coordinat amb vigilants privats, la finalitat del qual és aconseguir que l’activitat de la venda ambulant irregular surti de l’espai públic. Segons ha avançat, “el cap de setmana dels dies 29 i 30 de desembre es va notar una forta reducció en la presència de venedors ambulants. El primer dia, dissabte, n’hi havia 25 a primera hora, que un cop van començar a patrullar la Policia Local i els agents privats van marxar sense tornar”.

Forns ha manifestat que “amb els resultats que ja tenim des de l’Ajuntament hem decidit mantenir aquest dispositiu de cara al 2019. A partir de Setmana Santa, la Policia Local tornarà a comptar amb el suport de l’empresa privada durant els 149 dies de l’any en què hi ha més proliferació de venedors ambulants irregulars als nostres carrers”.

En els darrers anys, les actuacions han aconseguit traslladar la venda ambulant dels carrers del centre del poble al Passeig de la Ribera i la platja Sant Sebastià. El nombre de venedors s’ha estabilitzat al voltant dels 40 o 50, quan en altres poblacions turístiques catalanes no ha parat de créixer, segons ha manifestat l’alcalde. No obstant això, el nombre de manters ha arribat al centenar en els moments més àlgids.

FER UN COMENTARI