Vielha acull la 10a edició de la Rodibook els dies 3 i 4 de setembre

Com és habitual, aquesta prova motociclista no competitiva tindrà Vielha com a lloc de sortida i d’arribada, en la qual s’esperen prop de 1000 participants, suposant una repercussió econòmica per al sector turístic de més de 300.000€

Vielha torna a ser epicentre del mototurisme enguany, acollint els dies 3 i 4 de setembre la 10a edició de la Rodibook, la prova no competitiva de motociclisme que se celebra als Pirineus.

Vielha és, com cada any, el lloc de sortida i arribada d’aquest esdeveniment, que enguany espera la presència de gairebé 1000 participants, suposant una repercussió econòmica per al conjunt del sector turístic de Vielha e Mijaran, de més de 300.000€. Una prova que té lloc per la Val d’Aran, Aragó i sud de França completant més de 700 km.

A conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, la Rodibook ha preparat un programa en el qual se segueixen les mesures sanitàries vigents per a evitar riscos de contagis. En aquest sentit, la sortida (que es durà a terme a l’aparcament de les antigues casernes militars) es realitzarà en grups de 3 motociclistes cada 30 segons, evitant aglomeracions, i l’organització lliurarà el material als participants sense baixar-se de la motocicleta i sense treure’s el casc. Així mateix, el sopar final també roman suspes.

Programa:

Divendres 3 de setembre: De les 10 a les 23 hores, a l’aparcament de les antigues casernes militars es lliurarà la bossa de benvinguda amb tot el necessari per a la ruta. El brífing es lliurarà per escrit i es penjarà un vídeo a la pàgina web oficial.

Dissabte 4 de setembre: A partir de les 6 hores sortida de les diferents categories de la Rodibook: Rodibook Pro, Rodibook Rookie, Rodibook Off Road Only Trail/Scramblers. L’arribada dels participants està prevista entre les 20 i les 23 hores en el mateix aparcament, on podran fer-se les fotografies de rigor i es lliurarà el diploma de participació.

Estem satisfets de poder comptar un any més amb la Rodibook en el nostre municipi, que ens consolida com a destinació que aposta pel mototurisme, i que suposa una repercussió econòmica molt important per al sector turístic per a donar per finalitzat l’estiu”, comenta l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “el 2020 va ser l’únic esdeveniment important que va poder realitzar-se amb la pandèmia. La bona situació que vivim amb les campanyes de vacunació, sumat al compliment de les mesures sanitàries, ens permet ser positius en relació a la celebració d’aquesta mena d’esdeveniments, assegurant que no hi hagi riscos de contagis”.