Treballadores de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur denuncien les condicions laborals que els imposen

S'han tancat les portes del centre per impedir participar en la concentració de protesta a les cuidadores

Les treballadores de la Residència Verge de Ribera, de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), s’han concentrat aquest dimecres, davant del centre per denunciar les “indignes” condicions laborals que l’Ajuntament els imposa.
A la concentració, a la que hi ha participat una trentena de persones, no s’hi han pogut unir les cuidadores que es trobaven treballant al centre. Aquestes volien fer una aturada de cinc minuts per unir-se a la protesta a la porta de la residència i s’han trobat amb totes les sortides tancades.
Entre les condicions laborals que vol imposar l’Ajuntament a les treballadores hi ha una jornada set hores i mitja durant 7 dies seguits i treballant 3 caps de setmana al mes.
Les treballadores diuen que aquest calendari és una “imposició” per part de l’Ajuntament, i “no dona opció a cap negociació”.

La proposta del comitè d’empresa és seguir amb el mateix calendari: una jornada de dilluns a dilluns, treballant dos caps de setmana alterns al mes i torns de 8.00 o 10.30 hores, alternant dos o tres dies de treball amb un o dos dies de descans, sempre depenent de la setmana i el quadrant. D’aquesta manera es poden recuperar físicament i psicològicament.

Lorena Rei, del Comitè d’empresa, ha explicat que el calendari que els volen imposar “no beneficia ni a les treballadores ni als usuaris” i ha afegit que és un calendari que suposa una càrrega de treball “inassumible” pel conjunt de treballadores.

Rei ha dit que per tant, l’Ajuntament “imposa” aquest calendari a partir de l’1 de març “sense consens” del comitè d’empresa ni del conjunt de treballadores.

Les treballadores han argumentat que “mereixen ser escoltades” donat que són l’única residència del Pirineu que s’ha mantingut des del març lliure de covid-19. La darrera reunió que van mantinenir les treballadores amb l’Ajuntament i la direcció del centre va ser el 19 de febrer. No es va arribar a cap acord i va finalitzar amb la “imposició” del canvi de calendari laboral l’1 de març.