Pugen a 22 els morts pel brot de coronavirus a la residència Filella de Tremp

L'alcaldessa de la capital del Pallars Jussà denuncia que ningú els va avisar de la situació "dramàtica" de l'equipament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El brot de covid-19 detectat a la residència Filella de Tremp ha causat 22 morts des del 19 de novembre i tres defuncions més no vinculades al coronavirus. L’alcaldessa de la capital del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, en declaracions a RAC1, ha denunciat que ningú els va avisar de la situació “dramàtica” per la que passava l’equipament de la tercera edat, on s’han registrat 130 casos positius. Així, l’ha qualificat “d’extremadament greu” i ha detallat que la setmana passada hi va haver un moment “molt crític”, en el qual pràcticament no hi havia treballadors. Ara per ara, la residència funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres. A més, els pocs residents sense covid-19 han estat traslladats a altres residències.

Des de principis de setmana, s’han fet 1.439 tests i s’han detectat 16 positius asimptomàtics a Tremp. Per l’alcaldessa, aquesta xifra vol dir que “el virus ja s’ha començat a escampar entre els veïns”. Cases també ha denunciat que “ningú va dir res” a l’ajuntament i que es van assabentar “gairebé per casualitat” de la gravetat del brot que hi havia a la residència. En concret, ha revelat que van saber què estava passant a través d’una persona externa i aleshores des del consistori es va trucar per oferir ajuda.