Petits productors del Pirineu innoven en la creació de productes amb la Fundació Alicia

Aquest febrer s’ha donat el tret de sortida als assessoraments del tercer Pla d’Acompanyament a la Innovació per a petits productors agroalimentaris. Aquest pla té com a objectiu posar a l’abast de les empreses agroalimentàries del Pirineu la metodologia i els recursos que la Fundació Alicia aplica en el desenvolupament de nous productes vinculats a l’alimentació.

L’acompanyament pot consistir tant en la creació de nous productes com en la millora de processos de producció. En aquesta ocasió hi participen 6 empreses, la majoria de les quals volen treure noves referències al mercat.

 

Les empreses participants són del Pallars Jussà (Casa Masover, És Pallarès i La Fornera), del Pallars Sobirà (Tros de Sort), de l’Alt Urgell (Mas d’Eroles) i de la Cerdanya (Lactis l’Esquella). Totes elles han iniciat aquesta setmana passada el treball amb les tècniques de Fundació Alícia  (tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes, etc.) i el procés s’allargarà fins a finals de maig.

Aquesta proposta sorgeix ll’any 2018 en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa Al teu gust desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. Durant les edicions anteriors s’han acompanyat un total de 13 empreses.

 

A banda d’aquests assessoraments, el programa Al teu gust, aliments del Pallars, ofereix des de fa temps accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars sinó també a comarques veïnes. S’han treballat especialment els acompanyaments i accions formatives per al sector vitivinícola, oleícola i de la restauració, a banda d’accions transversals que poden ser d’interès per a petits productors en general.

Aquesta línia de suport és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya. I forma part del projecte Treball a les 7 comarques que al Pallars Jussà desenvolupen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Cunit impulsa una IA local amb el BSC

L’Ajuntament de Cunit fa un pas endavant cap a la modernització i l’eficiència dels serveis municipals amb l’inici dels treballs…

5 hores fa

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà una subvenció per afrontar els efectes de la DANA

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà la subvenció de la Diputació de Tarragona per restablir els béns i serveis dels ens locals…

5 hores fa

Parets obre la convocatòria 2025 d’ajuts per a empreses que contractin persones usuàries de l’SLOP

L’Ajuntament de Parets ha obert una nova convocatòria de subvencions adreçades a empreses que contractin persones usuàries del Servei Local…

6 hores fa

Solsona organitza un nou taller gratuït de parkour

Posar a prova habilitats com l’agilitat, la força, l’equilibri i la flexibilitat tot buscant la manera més creativa de superar…

6 hores fa

Calafell obre el 5 de maig la fase de propostes dels pressupostos participatius 2026

L’Ajuntament de Calafell obre aquest proper 5 de maig el període per a presentar propostes per als pressupostos participatius de…

6 hores fa

Atropellament múltiple a Alemanya: Com a mínim vuit ferits, tres dels quals de gravetat

Almenys vuit persones han resultat ferides, tres d’elles en estat greu, després de ser atropellades per un cotxe aquest divendres…

6 hores fa

Esta web utiliza cookies.