La Regió Alt Pirineu i Aran finalitza l’administració de la dosi addicional de vacuna a les residències

S'han administrat 600 dosis entre els residents que fa més de sis mesos que havien rebut la pauta completa de vacunació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Els usuaris de les 14 residències de la Regió Sanitària d’Alt Pirineu i Aran ja han rebut la dosi addicional de la vacuna contra la covid-19. En total s’han administrat 600 vacunes en una setmana entre aquells residents que fa més de 6 mesos que havien rebut la segona dosi.
L’objectiu principal de l’administració d’aquesta dosi de reforç és protegir les persones més vulnerables de patir les malalties greus i complicacions que comporta la infecció per la covid.
Una de les primeres en vacunar-se a la residència Verge de Ribera de La Pobla de Segur ha estat Leocàdia Peña, que ja es va convertir en la primera persona vacunada a la demarcació de Lleida, el 27 de desembre de 2020 i la primera en rebre la segona dosi a Catalunya.
Peña, originària de Cerbi, a les Valls d’Àneu, es va mostrar “molt contenta” perquè espera que “ajudi a acabar d’eliminar” la pandèmia.

Per al gerent territorial de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, “la importància de la vacunació es cabdal i s’ha demostrat en aspectes com ara que la cinquena onada, amb els usuaris ja vacunats amb pauta completa, ha estat molt menys dramàtica que la primera”.