Categories: Pirineus

El projecte ‘Cuina de bosc del Pallars’ aprofita els recursos silvestres de la zona

El projecte ‘Cuina de bosc del Pallars’ potencia l’aprofitament dels recursos silvestres del Pallars amb l’objectiu que els cuiners dels restaurants de la comarca els introdueixin als seus plats. Fruit d’aquest projecte i un treball de recerca gastronòmica que té com a protagonista el bosc i de manera especial les plantes silvestres comestibles, s’ha editat un llibret pràctic que recull 20 productes dels més de 100 que s’han identificat. Es tracta d’una guia que proposa de manera pràctica com incorporar aquestes espècies a la cuina. Gràcies a aquest projecte a alguns restaurants del Pallars ja es pot trobar croquetes d’ortigues o nyoquis de nyàmera a les seves cartes.

D’ençà de l’inici d’aquesta iniciativa, s’han dut a terme diferents accions especialment de caràcter formatiu, enfocades d’una banda al coneixement dels recursos silvestres amb Evarist March, gastrobotànic i col·laborador del celler de Can Roca. I de l’altra amb la Fundació Alícia, formació més encarada a l’aplicació dels productes silvestres a la restauració i desenvolupament de receptes.

El projecte Cuina de Bosc neix a partir de la premissa que “el bosc forma part del paisatge i la manera de ser dels pallaresos, els identifica i els defineix”. A partir d’aquesta idea, es planteja la possibilitat d’incorporar els recursos que el bosc ofereix per a la cuina. I alhora fer-ho a partir d’un treball científic que permeti dominar les eines per maridar productes.

Cuina de Bosc del Pallars és un projecte que uneix tradició o innovació, que recupera saviesa i coneixements ancestrals amb una mirada moderna i centrada en la cuina, diu Marina Pàmpols, del restaurant Buenos Aires, de Tremp.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa ‘Al teu gust’ de l’Ajuntament de Tremp, que fa anys que treballa coordinant diferents entitats públiques i privades, en una tasca de divulgació i promoció dels aliments del Pallars, per al públic en general i per als professionals de la restauració.

ACN

Missatges recents

Enxampen tres joves del Baix Camp amb 25 quilos de cabdells de cànnabis

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus, juntament amb el Grup de Delinqüència Urbana de Cambrils, han localitzat i…

6 hores fa

Molins de Rei celebra el Dia Internacional dels Museus

L’Ajuntament de Molins de Rei ha preparat un seguit d’activitats i portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus…

6 hores fa

Sant Pere de Ribes acull l’inici de la segona edició de “Fem una Bio-Garraf?”

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, a través del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf,…

6 hores fa

Mor en caure pel balcó quan intentava recuperar el mòbil

Un home de 55 anys va morir ahir a l'Hospital de Son Espases després de patir lesions molt greus en…

6 hores fa

El Museu del Port de Tarragona celebra el 25è aniversari amb un centenar d’alumnes

El Museu del Port de Tarragona ha celebrat aquest dimarts, 13 de maig, els actes institucionals de commemoració del seu…

6 hores fa

Igualada es prepara per viure un cap de setmana d’esport urbà

Igualada viurà aquest cap de setmana del 17 i 18 de maig unes jornades plenes d’adrenalina, esport i espectacle amb…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.