Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Petits productors del Pirineu innoven en la creació de productes amb la Fundació Alicia

Avatar photo

Es tracta de la 3a edició, que convoquen l’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars i Fundació Alícia, i vol estimular la innovació en el sector agroalimentari.

Aquest febrer s’ha donat el tret de sortida als assessoraments del tercer Pla d’Acompanyament a la Innovació per a petits productors agroalimentaris. Aquest pla té com a objectiu posar a l’abast de les empreses agroalimentàries del Pirineu la metodologia i els recursos que la Fundació Alicia aplica en el desenvolupament de nous productes vinculats a l’alimentació.

L’acompanyament pot consistir tant en la creació de nous productes com en la millora de processos de producció. En aquesta ocasió hi participen 6 empreses, la majoria de les quals volen treure noves referències al mercat.

 

Les empreses participants són del Pallars Jussà (Casa Masover, És Pallarès i La Fornera), del Pallars Sobirà (Tros de Sort), de l’Alt Urgell (Mas d’Eroles) i de la Cerdanya (Lactis l’Esquella). Totes elles han iniciat aquesta setmana passada el treball amb les tècniques de Fundació Alícia  (tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes, etc.) i el procés s’allargarà fins a finals de maig.

Aquesta proposta sorgeix ll’any 2018 en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa Al teu gust desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. Durant les edicions anteriors s’han acompanyat un total de 13 empreses.

 

A banda d’aquests assessoraments, el programa Al teu gust, aliments del Pallars, ofereix des de fa temps accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars sinó també a comarques veïnes. S’han treballat especialment els acompanyaments i accions formatives per al sector vitivinícola, oleícola i de la restauració, a banda d’accions transversals que poden ser d’interès per a petits productors en general.

Aquesta línia de suport és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya. I forma part del projecte Treball a les 7 comarques que al Pallars Jussà desenvolupen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Pla local de joventut de l’Hospitalet fa front als efectes de la pandèmia

Notícia següent

Comença la segona fase d’obres del centre esportiu i cívic de Puigcerdà

Notícies relacionades