Les estacions d’esquí gironines superen les 54.000 persones al llarg del pont de la Puríssima

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les estacions d’esquí de les comarques gironines han superat les 54.000 persones en els nou dies del pont de la Puríssima. La Masella és l’estació que ha aconseguit més esquiadors, superant els 30.000 usuaris. La directora de màrqueting de la Masella, Maite Martí, ha destacat que el segon cap de setmana han tingut més afluència de gent. Les estacions van arrencar la temporada durant el primer cap de setmana del pont, entre el divendres 2 i el dissabte 3 de desembre. Les bones xifres recollides aquests nou dies fan pensar a les estacions que les festes de Nadal seran dies forts i avisen que hi ha hotels i apartaments propers que ja no els queden places lliures.

L’inici de la temporada d’esquí ha estat satisfactòria per a les estacions gironines. La Masella ha tingut més de 30.000 esquiadors repartits en tot el pont. Per altra banda, les estacions de titularitat pública han sumat 24.117 usuaris. La Molina ha acollit aquest pont 14.274 persones, Vall de Núria 7.599 i Vallter 2.304. De fet, la Molina és l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que ha aconseguit més públic.

Pel que fa a la Masella, la directora de Màrqueting, Maite Martí, explica que la gent s’ha repartit en dues tandes. Una va ser el primer cap de setmana del pont, que va enganxar amb el dia de la Constitució. Aquest primer cap de setmana va ser més fluix que el segon, que és on s’ha acumulat més esquiadors. La Masella va obrir les portes el divendres 2 de desembre amb el 100% del desnivell esquiable obert des del primer dia.

En la primera meitat del pont hi havia neu pols de qualitat a les pistes de la Masella i fred, fet que ha permès mantenir la neu durant tot el pont. En aquesta segona meitat, el temps ha estat més oscil·lant combinant jornades de cel cobert i precipitació i pujades i baixades en el termòmetre.

De cara a aquesta setmana es preveu que es mantingui el fred i això permetrà continuar condicionant les pistes per garantir-ne la seva obertura de cara a les festes de Nadal. A més, l’estació ja ha anunciat que aquest dijous 15 de desembre inauguraran la temporada d’esquí nocturn. A partir d’aquest dia, la Masella obrirà durant els vespres de dijous, dissabtes i alguns dels festius de Nadal fins a primers de març.