La Regió Alt Pirineu i Aran finalitza l’administració de la dosi addicional de vacuna a les residències

S'han administrat 600 dosis entre els residents que fa més de sis mesos que havien rebut la pauta completa de vacunació

Els usuaris de les 14 residències de la Regió Sanitària d’Alt Pirineu i Aran ja han rebut la dosi addicional de la vacuna contra la covid-19. En total s’han administrat 600 vacunes en una setmana entre aquells residents que fa més de 6 mesos que havien rebut la segona dosi.
L’objectiu principal de l’administració d’aquesta dosi de reforç és protegir les persones més vulnerables de patir les malalties greus i complicacions que comporta la infecció per la covid.
Una de les primeres en vacunar-se a la residència Verge de Ribera de La Pobla de Segur ha estat Leocàdia Peña, que ja es va convertir en la primera persona vacunada a la demarcació de Lleida, el 27 de desembre de 2020 i la primera en rebre la segona dosi a Catalunya.
Peña, originària de Cerbi, a les Valls d’Àneu, es va mostrar “molt contenta” perquè espera que “ajudi a acabar d’eliminar” la pandèmia.

Per al gerent territorial de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, “la importància de la vacunació es cabdal i s’ha demostrat en aspectes com ara que la cinquena onada, amb els usuaris ja vacunats amb pauta completa, ha estat molt menys dramàtica que la primera”.