La Generalitat aprova mesures restrictives a la Cerdanya

El Govern també prorroga i modifica les restriccions a Reus (Tarragona)

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha anunciat mesures restrictives amb una durada inicial de 15 dies a la comarca de la Cerdanya (Girona) arran de la situació epidemiològica derivada de la pandèmia del coronavirus.

En una resolució d’aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) que ha recollit Europa Press, el Govern recomana limitar l’activitat i aplica restriccions en l’hostaleria, en les reunions socials i en el sector cultural, entre d’altres.

La Generalitat recomana als ciutadans que només surtin de casa per anar a treballar, a centres sanitaris, a centres docents, cuidar persones grans, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o d’altres amb cita prèvia, trobar-se i fer activitats culturals i de lleure amb el grup de convivència habitual o renovar permisos i documentació oficial, entre d’altres desplaçaments.

Recomana que els contactes es limitin, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars pròxims, cuidadors i persones que necessiten suport, i assenyala que el grup ha de ser tan estable com sigui possible.

La resolució remarca adoptar mesures d’higiene i protecció als centres de treball, potenciar l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 50% l’aforament en els actes religiosos, i en les reunions socials de fins a 10 persones i no consumir aliments ni begudes.

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de fer sempre a taula, l’aforament es limita al 50% a l’interior amb distància d’1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per a cadascuna, i l’horari de tancament a la 1 de la matinada.

Als establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns se situa en el 50%, i als d’hostaleria i restauració, la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses és del 50%, amb una distància de dos metres entre taules.

La resolució assenyala que es poden dur a terme activitats culturals, tant en recintes estables com a l’aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials del Procicat.

Les activitats docents, de lleure infantil i juvenil i les d’intervenció socioeducativa, incloent el transport escolar, s’han de dur a terme d’acord amb els plans sectorials corresponents del Procicat i la normativa relacionada, aplicant rigorosament les mesures de prevenció i protecció de la salut.

REUS (TARRAGONA)

El Dogc també ha publicat aquest divendres una resolució, que ha consultat Europa Press, per prorrogar les mesures especials en matèria de salut pública a Reus (Tarragona) amb les modificacions que l’aforament permès en actes religiosos s’eleva al 50% i en les activitats culturals d’arts escèniques i musicals al 70%.

D’aquesta manera, les mesures restrictives al municipi –que ja es van prorrogar set dies divendres passat– continuaran actives una setmana més.