La 45a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu comença amb el concert inaugural al jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell

El jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell ha estat aquest migdia l’escenari -com és tradició- de l’acte inaugural de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu que enguany celebra la seva 45a edició, una edició adaptada a la situació actual de pandèmia.

L’acte inaugural ha estat presidit pel vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, amb la presència de l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i el regidor de Cultura, Carlos Guàrdia. La presentació l’ha realitzat Artur Blasco, cofundador, director i ànima de la Trobada, el qual  ha donat a conèixer els diferents intèrprets d’acordió que han actuat als jardins de l’Andria.

Així, el concert l’han obert els joveníssims germans de la Seu d’Urgell,  Jan i Laia, que han interpretat una peça a l’acordió diatònic i al violí, respectivament. Seguidament, han actuat els sicilians Pietro Adragma (acordió cromàtic) i Davilo Di Paolanicola (acordió diatònic).

La segona part del concert l’han obert Roman Ibanov (acordió cromàtic) i Alexei Birioukov (balalaica), vinguts de Rússia, mentre que el reconegut intèrpret de bandoneó, l’uruguaià Enrique Tellería, ha estat l’encarregat de tancar aquest primer concert de la 45a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu que des d’avui i fins el pròxim 26 de juliol tindrà lloc a la Seu d’Urgell, a Castellbò (25 juliol) i a Puigcerdà (28 juliol).

Avui divendres, dos concerts més

També avui divendres, la Seu d’Urgell acull dos concerts més. A les set de la tarda, a l’escenari situat a l’espai a l’aire lliure del Dr. Peiró, actuaran La Viu-Viu, format per Cati Plana (acordió diatònic), Eduard Casals (vida de roda i clarinet), Jordi Macaya (viola) i Marc Figuerola (contrabaix); i, seguidament actuaran Àngel Girona (guitarra i veu) i Marc Busquets (violí). L’entrada d’aquest concert és gratuïta.

A les deu de la nit tindrà lloc el darrer concert de la primera jornada de la Trobada, a l’envelat situat a l’espai del Dr. Peiró, amb les actuacions de:

  • Elies Fernández Sabaté (acordió diatònic), Elías Porter (violí) i Marc Figuerola (contrabaix). Catalunya.
  •  Danilo Di Paolonicola (acordió diatònic, acordió cromàtic), Sicília, Itàlia.
  • Gary Blair (acordió cromàtic). Escòcia.
  • Pietro Adragma (acordió diatònic). Sicília, Itàlia.
  • Roman Jbanov (acordió cromàtic) i Alexei Birioukov (balalaika). Rússia.
  • Imanol Intxausti (triki), Iñaki Larrañaga (pandero i veu) i Xabi Arakama (triki i veu). Euskadi.
  • Josep “Pepón” Vilarrubla (acordió diatònic), Èrika Weigend (acordió diatònici flauta travessera) i Ernest Pipó (guitarra). Catalunya.
  • Simon Thoumire (concertina cromàtica) i Michael Bryan (guitarra). Escòcia
  • Antonio Rivas (acordió diatònic), Daniel Ochoa (percusions) i Danilo Polo (percusions). Colombia.
  • Tres fan ball: Jordi Pastor (acordió diatònic), Fabrici Baños (dolçaina, gralla i sac), Didac Palau (dolçaina, gralla i gaita), Salvador Llossà (violí i banjo), Manuel Mateu (guitarra i baix) i Joan Mora (percusions). País Valencià.

L’entrada d’aquest concert és de 12 euros i es pot comprar a www.codetickets.com o de manera presencial abans de l’inici.