Els alcaldes de les pedanies es reuneixen amb l’Ajuntament de Vielha e Mijaran per a tractar la celebració dels romiatges i santets

Per unanimitat s’ha decidit que s’oficiaran les misses i actes religiosos habituals, però es mantenen suspesos la resta d’actes multitudinaris (vermuts, aperitius, dinars populars, etc)

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran s’ha reunit amb els presidents de les Entitats Municipals Descentralitzades per a tractar la celebració dels romiatges i santets d’enguany.


Seguint les normes i mesures de seguretat i higiene vigents per les autoritats sanitàries, aquestes festivitats de tots els pobles del municipi es continuaran fent amb el mateix procediment que fins ara. S’oficiaran les tradicionals misses de cada romiatge i santet, però es mantenen suspesos els dinars populars oferts per les pedanies, fins que la situació en relació a la pandèmia millori i puguin celebrar-se amb total normalitat.


Amb aquesta decisió pretenen mantenir-se les celebracions d’aquestes festes, però sent conscients que encara la COVID-19 és al carrer, i a pesar que la situació millora gràcies a les campanyes de vacunació, és necessari prendre les precaucions necessàries per a evitar possibles contagis.


A nivell públic aquests dinars seran suspesos, però en l’àmbit privat, els/les veïns/ïnes podran realitzar els dinars que creguin convenients, seguint les normes de seguretat i limitació en funció dels grups bombolla.