El Casal d’Estiu de la Seu d’Urgell obrirà inscripcions el pròxim dilluns 24 de maig

Enguany, l’eix d’animació del casal és ‘Descobrim els nostres tresors’, relacionat amb la natura i la història de la nostra comarca

El pròxim dilluns 24 de maig s’obriran les inscripcions telemàtiques i presencials per al Casal d’Estiu que organitza la Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

El casal d’estiu tindrà lloc del 28 de juny al 27 d’agost a l’escola Pau Claris. Les famílies podran optar a torns per setmana o per quinzenes.

Les inscripcions online es formalitzaran a través del web municipal www.seu.cat. Mentre que les inscripcions presencials s’han de fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament urgellenc.

La documentació, que també s’haurà d’adjuntar telemàticament, és la següent:

fotocòpia carnet de salut.
fotocòpia del full de vacunes (requisit obligatori).
una fotografia de carnet.
una fotocòpia del carnet de família monoparental o nombrosa en cas de que sigui el cas (s’aplicarà un 20% de descompte).
Per aclarir qualsevol dubte o fer algun comentari sobre el casal, es pot contactar contacteu al mòbil 670 050 248 o bé al telèfon 973 350 010 ext.8013 o al correu joventut@aj-laseu.cat

Torns i preus

Els torns del casal d’estiu seran per quinzenes o per setmanes. L’horari de funcionament serà de 9.00 a 13.30 hores.

El preu del casal és de 34€ la setmana i 61.88€ la quinzena.

A més a més, enguany s’oferirà dues franges respecte el servei d’acollida:

Franja 1: de 7.45h a 9.00 hores.
Franja 2: de 13.00h a 14.00 hores.
El preu és únic, tant si es tria una franja com es treien ambdues: 7€ la setmana o 12€ la quinzena.

També hi haurà servei de menjador que tindrà un cost de 35€ setmanal i de 62€ quinzenal.

‘Descobrim els nostres tresors’

L’eix d’animació del casal d’aquest estiu serà “Descobrim els nostres tresors”, relacionat amb la natura i la història de l’Alt Urgell amb l’objectiu de treballar les nostres arrels i aportar una mirada d’infant a la ciutat sobre la nostra història.

Algunes de les temàtiques que es treballaran amb els infants són: les trementinaires, la pagesia, l’arqueologia, els camins, entre d’altres. Al respecte, la regidora d’Infància de l’Ajuntament de la Seu, Núria Tomàs, explica que “un any més, ens trobem davant d’un casal d’estiu que, respectant al màxim les normes de seguretat i higiene que ens marca el Departament de Salut, treballarem amb els infants tot potenciant l’aire lliure, i és per això que ens endinsarem molt en els nostres voltants, exactament en els oficis, la pagesia, els camins…. i és que tenim un entorn privilegiat que ens ho permet”.

El casal d’estiu s’adreça a infants de P3 a 6è de primària que compta amb una directora i un equip de monitors/es que seguiran els protocols i les indicacions de les autoritats sanitàries referent a les mesures de seguretat i de prevenció, i que vetllaran perquè el casal tingui una vessant educativa i emocional, a banda de la intrínseca vessant lúdica que tenen tots els casals de vacances.

Mesures de prevenció Covid-19

Degut a la situació d’anormalitat que patim amb els efectes provocats per la COVID-19, el Casal d’Estiu s’ha hagut de programar tenint en compte les mesures de prevenció i de seguretat que s’han d’extremar per evitar contagis. Ens basarem amb les mesures fixades pel PROCICAT en la data d’inici del casal.

Algunes de les mesures que s’aplicaran són:

-Es vetllarà pels dos metres de distància entre cada infant.

-Mínim d’un monitor/a per grup, que es relacionarà sempre amb els mateixos infants.

-Les entrades i les sortides dels casals es faran de forma esglaonada.

-Els participants no han de tenir COVID-19 ni símptomes, ni haver conviscut amb algú afectat en els darrers 14 dies.

-Cal aportar el calendari de vacunes actualitzat.

-La tutoria legal de l’infant haurà de signar una declaració responsable que s’haurà d’entregar el primer de casal.

-Les activitats es faran preferentment a l’aire lliure i es vetllarà pels dos metres de distància.

-El personal dels casals es formarà en prevenció.

-Rentat de mans de forma correcta i continuada.

-Ús de mascareta en moments excepcionals, quan no es pugui mantenir la distància de 2 metres.

-Es desinfectarà a diari els elements que es facin servir a cada activitat.

D’altra banda, no es podrà fer una reunió de pares presencial, però s’enviarà tota la informació referent als protocols que seguiran en quant a mesures de seguretat, la programació de les activitats, sortides, materials necessaris, entre d’altres qüestions, per correu electrònic o possibilitat d’una entrevista personal amb cada família.

Des de l’organització es té la intenció d’iniciar el casal d’estiu el dia 28 de juny i finalitzar-lo el dia 27 d’agost, però cal remarcar que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia ocasionada per la covid-19 i de les mesures que el Govern vagi traslladant per fer-hi front. Així doncs, les dates i la tipologia d’activitats són susceptibles de patir modificacions.