Quinze cellers de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran formen part d’un projecte liderat pel programa de l’Ajuntament de Tremp Al teu gust aliments del Pallars (ATGPallars), per contribuir al posicionament dels vins pirinencs a la restauració.
ATGPallars treballa amb el sector vitivinícola des de l’any 2010 amb accions específiques que van des de promoció i divulgació fins a d’altres de caràcter tècnic i formatiu. Es tracta d’un sector estratègic per al desenvolupament local, tant pel seu potencial a l’hora de generar ocupació, així com pel tret diferencial que suposa per al territori aglutinar fins a 14 projectes empresarials només als dos Pallars.
Una de les línies de treball que treballa el programa ATGPallars, colze a colze amb el sector, és el posicionament dels vins a la restauració, no només dels Pallars, sinó també del Pirineu.
Per a l’any 2020 es va plantejar una línia de treball que pretenia posicionar els vins del Pallars com a vins de referència de tota la restauració pirinenca. L’objectiu era recuperar i portar més lluny el paper del Pallars com a celler del Pirineu.
No obstant, la pandèmia va fer replantejar aquesta acció i per això durant el 2021 i davant un escenari encara incert, es va proposar reconduir-ho cap a una activitat aglutinadora i amb força comunicativa que doni a conèixer el sector del vi a públic professional i expert. Així ha nascut www.vinsdelpirineu.cat.
El contingut i la imatge de la web es va debatre amb el sector i el resultat es tradueix en la proposta que avui es presenta i de la que destaca:
Un dels aspectes més diferencial d’aquesta nova web, és la incorporació d’un “recomanador pallarès”. Es tracta d’un joc en clau d’humor i “bonrotllo” que convida al consumidor final a decantar-se pels vins del Pirineu tant des de casa com des de la taula del restaurant.
La presentació ha tingut lloc a Casa Montoliu 1903, un establiment ubicat al centre històric de Tremp, especialitzat en vins i que disposa d’un espai de tast i de compra on tenen un paper destacat els vins del Pallars.
El sector vitivinícola ha tingut històricament un paper rellevant a l’economia de la Conca de Tremp, que fins a l’arribada de la fil·loxera era considerada “el celler del Pirineu”.
El cultiu de la vinya es va recuperar a la comarca entre finals dels anys 90 i inicis de segle XXI, quan l’amenaça del canvi climàtic va portar alguns grans cellers a aquesta zona.
Les empreses del delta del Llobregat ja disposen d’una eina innovadora per captar talent jove i millorar la seva competitivitat.…
El conductor d’un totterreny i la conductora d’un turisme han mort en un xoc frontal a la C-1412b a Tremp…
L'Ajuntament de Barcelona preveu reparar aquest estiu el sistema de climatització de 15 escoles bressol, de les quals en cinc…
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el responsable de l'ABP de Mossos de Sabadell, Enric Cervelló, han garantit contundència amb…
La Universitat d'Andorra (UdA) celebra aquest divendres el XVII Seminari de Recerca, un fòrum per reivindicar la tasca de la…
Aquest divendres s'ha dut a terme a Salt (Gironès) el desnonament de la Koro i els seus quatre fills menors…
Esta web utiliza cookies.