Arriba a Tremp el concurs de freestyle Batalla de gallos

16 rapers de la comarca competiran aquesta tarda a l’espai Cultural La Lira per a ser el millor en aquesta modalitat d’improvisació de rima

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

 La regidoria de joventut de Tremp ha agafat el relleu de l’Ajuntament de La Pobla de Segur i organitza la segona competició Batalla de Gallos del Pallars a Tremp.

Aquest estiu es va celebrar a La Pobla la primera edició amb gran èxit de públic i de participants. El mateix sembla que passarà aquesta tarda a La Lira de Tremp ja que fa dies que s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides i son 16 els joves inscrits al concurs.

Per participar a aquest esdeveniment com a concursant cal tenir entre 14 i 30 anys i haver formalitzat la inscripció. Per assistir de públic calia haver adquirit l’entrada a la plataforma entrapòlis.com. Amb les restriccions Covid, seran 174 persones les que podran veure la batalla, ja que l’aforament màxim és del 50%.

Des de l’organització s’ha volgut visibilitzar el paper de la dona en el mon del rap, ja que aquesta mena d’esdeveniments solen tenir un caràcter molt masculí, de fet només participen nois. En el cas de Tremp, s’ha convidat la rapera lleidatana Elane que farà una petita actuació i formarà part del jurat, La presentadora és una dona, Marta Roca, de Ràdio Balcon. I s’esperen algunes sorpreses més per empoderar el sector femení i animar les joves pallareses que rapegen a participar en properes edicions.

A banda d’Elane, el jurat està format també per un actor trempolí (Blai Castell), un jove músic (Aleix Farré) i una representant de l’oficina Jove (Núria Segú).

Es preveu realitzar una altra Batalla a finals de primavera a La Pobla de Segur i una gran final en el marc del FestiPallars al juliol, sempre i quan la situació sanitària ho permeti.