Arrenca a la Seu d’Urgell la consulta ciutadana sobre les obres de repavimentació del carrer Major

La Seu d’Urgell ha iniciat una consulta ciutadana per decidir la data d’inici de les obres de repavimentació del carrer Major, que s’allargarà fins el pròxim divendres 24 de desembre.

Les persones que poden participar en aquesta consulta, i que formen part del cens, són veïns i veïnes majors de 18 anys empadronades als edificis que tinguin façana al carrer Major, Plaça Patalín, carrer Lluís de Sabatera i carrer Fra Andreu Capella. També persones titulars de les llicències d’activitats que tinguin accés pels mateixos carrers i persones titulars de llicències de parada de mercat al carrer Major. En ambdós casos, es comptabilitzarà amb un sol vot.

La pregunta que es formula en aquesta consulta té dues opcions de resposta:

  1. A)Just després de Sant Jordi de 2022 (25 d’abril 2022)
  2. B)El dia següent a la finalització de la Festa Major 2022.

Horaris per votar

Aquesta consulta es porta a terme a les instal·lacions de l’Espai Ermengol, concretament a l’oficina de Turisme Seufins divendres 24 de desembrede deu del matí a dues del migdia, i de les quatre de la tarda a set del vespre. El divendres 24, l’horari de votació només serà de deu del matí a una del migdia.   

 

Per poder votar cal presentar el DNI, NIE, Passaport o Permís de conduir. En cas de persones jurídiques, cal presentar la documentació que acrediti la representació legal.

Resultat de la consulta

 

Com que l’afectació de les obres és diferent a cada col·lectiu, es donarà més pes en l’elecció final en primer lloc a les persones titulars de les llicències, seguidament a les persones empadronades a l’habitatge i per últim, als titulars de les aprades del mercat.

Per tant els titulars de llicències d’activitats tindran un pes del 50%, les persones empadronades un 40% i els titulars de llicències del mercat del carrer major, un 10%.

El recompte de vots els portarà a terme els serveis municipals el dia 27 de desembre, a l’una del migdia, en un acte obert al públic que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, presidit per l’alcalde urgellenc Francesc Viaplana.