217 mil euros per rehabilitar l’edifici dels antics jutjats de la Seu d’Urgell

L'objectiu és donar un ús a aquest immoble, catalogat Bé Cultural d’Interès Local, per revitalitzar el centre històric de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha rebut 216.708,55€ procedents de la Diputació de Lleida per finançar la rehabilitació i consolidació de l’edifici dels antics jutjats perquè puguin acollir l’Escola de Formació d’Adults.

L’equip de govern municipal afirma que amb la millora d’aquest immoble, situat a la plaça del Pati Palau, “ajudarà a revitalitzar el centre històric i retornar als urgellencs i urgellenques un edifici emblemàtic de la Seu d’Urgell, que compta amb un important valor històric i patrimonial. A més, la gran tasca que porta a terme l’escola d’adults es mereix unes instal·lacions a l’alçada d’aquest  servei públic”.

Cal recordar que l’edifici dels antics jutjats va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en el passat ple municipal del mes de setembre.

Actualment, l’Escola de Formació d’Adults dona servei des de 2015, i de manera provisional, a les dependències de l’antiga Llar d’infants municipal La Grandalla, al carrer Capdevila. D’altra banda, l’edifici dels antics jutjats està en desús des de 2007, any que es van traslladar les dependències judicials al nou edifici ubicat a la plaça Jacint Verdaguer.

Aquesta subvenció rebuda per part de la Diputació s’emmarca en la línia de les subvencions del Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions dels ajuntaments i les entitats descentralitzades del territori de Lleida 2022-2023.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell també buscarà cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per poder tirar endavant aquesta rehabilitació. Es preveu que les obres puguin començar a finals d’aquest any 2023.