Valoració positiva del punt lila a les Festes Majors de Creixell

  La carpa ha fet la funció de punt lila informatiu i de suport

  El dia 25 de Marc de 2021 es va aprovar del protocol municipal contra les agressions sexuals i per raó de gènere o orientació sexual. Arrel d’aquesta aprovació aquest any es va posar un punt lila en tots els concerts de la Festa Major de Sant Jaume de Creixell.

  A càrrec de la regidoria d’Igualtat i de la dona es va portar a terme la carpa “punt lila i arc iris”. La carpa ha fet la funció de punt lila informatiu i de suport, amb informació sobre com atendre les víctimes de qualsevol agressió sexual o per raó de gènere o d’orientació sexual.

  Cal destacar la importància de donar informació de prevenció sobre el que esta passant actualment, la punxada, moltes de les noies que venien buscaven informació d’aquesta. Al punt lila també es donaven clauers alarma per totes les persones que demanaven informació o s’interessaven per el que era aquesta carpa.

  A la carpa també s’ha informat del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), amb distribució de diferent material feminista.

  El nostre agraïment a tota la ciutadania que, durant aquests dies de la Festa Major 2022, s’han apropat al Punt Lila de l’Ajuntament de Creixell, també donar les gràcies per la bona rebuda que ha tingut i l’acceptació. S’hi ha apropat molta gent de totes les edats donant les gràcies i demanant informació.

  Entre tothom hem aconseguit tenir unes festes sense sexisme a la nostra Vila. Donar les gràcies per la bona feina que ha fet l’empresa AvanTEbre i la nostre col·laboradora Ariadna Martí, agent d’igualtat.