La Ciutat de Tarragona

Torredembarra aprova el seu Pla d’emergència per sequera

La Regidoria de Sostenibilitat ha aprovat el Pla d’emergència de sequera de Torredembarra a través d’un decret que ha estat tramés a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) perquè pugui informar sobre la suficiència de les mesures d’estalvi en la gestió dels serveis d’abastament contingudes en l’esmentat Pla.

El Pla Hidrològic Nacional preveu que l’elaboració d’un pla de sequera sigui obligatori per als municipis amb una població empadronada igual o superior a 20.000 habitants, mentre que per a la resta es tracta d’una mesura opcional. L’Ajuntament de Torredembarra, tot i no arribar a aquesta xifra, actualment el municipi supera els 17.000 habitants, va sol·licitar i obtenir l’any 2020 una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a la seva redacció (4.800 € dels 6.000 € totals).

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que l’Ajuntament considera convenient la implementació del Pla d’emergència per sequera per donar compliment a L’Agenda 2030 i, concretament a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 6 relatiu a l’aigua i sanejament pel qual s’ha de garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones.

El Pla d’emergència de sequera de Torredembarra preveu les actuacions a realitzar en diferents situacions: normalitat, prealerta, alerta i excepcionalitat. Altres qüestions previstes són la comunicació de les dades de la situació hidrològica del municipi i l’estat i evolució de les reserves i els deures de comunicació de les entitats subministradores. El pla detalla les mesures concretes a adoptar davant dels diferents escenaris com el volum d’extracció màxima dels aqüífers, la limitació de consums d’aigua per abastament de la població i també les mesures preventives que s’han d’adoptar.

Cal recordar que la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ja ha dut a terme diferents accions en l’àmbit d’accions d’adaptació al canvi climàtic i per mitigar els efectes illa de calor al municipi. En aquest sentit, es van dur a terme plantacions de vegetació autòctona en els centres docents públics i també en d’altres espais considerats places «dures» com el parc infantil del carrer d’Anselm Clavé, el parc del carrer de l’Hort del Nap i l’espai de socialització d’animals de companyia del carrer de Pompeu Fabra. Totes aquestes actuacions s’han dut a terme amb subvencions de la Generalitat de Catalunya.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Illa celebra la ràpida actuació dels serveis d’emergència en l’atropellament massiu

Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…

6 hores fa

Un dels ferits en l’atropellament massiu a l’RCDE Stadium és el fill d’Albiol

Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…

6 hores fa

VÍDEO | 13 ferits per l’atropellament múltiple als voltants de l’estadi del RCD Espanyol

Una conductora ha provocat el caos als voltants de l'estadi del RCD Espanyol i ha ferit a 13 persones en…

8 hores fa

VÍDEO | Moments de pànic a l’estadi de l’Espanyol per un atropellament abans del derbi

Aquest dijous al vespre, minuts abans de l'inici del derbi entre el FC Barcelona i l'RCD Espanyol, diverses persones han…

8 hores fa

Lloret de Mar inicia la temporada de platges

Les platges de Lloret de Mar donen el tret de sortida a la temporada de salvament i socorrisme amb diferents…

9 hores fa

Mor el nen de 6 anys que va ser atropellat per un cotxe mentre travessava el carrer

L'Ian, un nen de només sis anys, ha mort a l'Hospital Niño Jesús després de ser atropellat mentre travessava el…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.