Tornen les “Jornades Gastronòmiques del Calamar” de Salou

Se celebraran des d’aquest proper divendres 19 de noviembre fins al 5 de desembre, amb la particpació de 13 establiments.

Els establiments són els següents: El Totxo Taverna (c. Barcelona, 40); Taberna El Tirador (c. Ciutat de Reus, 1); Restaurant El Galeon (c. Valls, 8); O Mar Restaurant (av. Carles Buïgas, 29); Restaurant Castillo de Javier (av. Carles Buïgas, 29); Restaurant Cook and Travel (c. Llevant, 5); Restaurant Deliranto (c. Llevant, 7); Malapecora Restaurant (Via Augusta, 14); Asador Córcega Restaurant (c. Major, 31); Restaurant D’Albert (Espigó del Moll, s/n); Casa Soler (av. de la Diputació, 197); 4R Casablanca (passeig Miramar, 12); i Bufacaldos (passeig Miramar, 40).

L’alcalde Pere Granados ha recordat que “el calamar té una gran tradició a Salou”, atès que “és la festa més antiga amb la què compta el municipi, en el marc d’un concurs”. També ha fet referència al gran salt qualitatiu de l’oferta gastronòmica de Salou, dient que “la nostra restauració ofereix una cuina molt atractiva i una oferta gastronòmica de primer nivell, que ens posiciona com a referent”.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha explicat que “al voltant de Salou tenim un territori increïble que té de tot”, pel que fa als productes de proximitat i de qualitat; i ha esmentant que “la província de Tarragona té la concentració més alta d’Europa de les denominacions d’origen de vi i la concentració més alta d’Europa de Denominacions d’Origen de producte i d’Indicacions Geogràfiques Protegides, d’alta qualitat”.

Per acabar, Moreno ha explicat que enguany, “hem fet la versió del programa de les jornades en un llibret de paper, per tal que la població el pugui tenir a casa com una font de consulta, i elaborar, d’aquesta manera, les receptes”. 

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, s’ha felicitat per poder tornar a gaudir d’aquest esdeveniment, “que combina la potent oferta gastronòmica de Salou, amb una tradició tan arrelada a casa nostra com és la Festa del Calamar”. Tot plegat, ha indicat, “creant un producte turístic amb valor afegit, que ajuda a desestacionalitzar i a que la gent s’animi a venir a Salou a gaudir d’aquest esdeveniment gastronòmic”.