La Ciutat de Tarragona

Torna a Torredembarra el projecte ‘A les platges, zero plàstics’

L’acte comptarà amb una estructura de ferro en forma de peix que s’omplirà dels plàstics que es recullin i interactuarà amb les activitats que es proposaran

Ljornada de sensibilització del projecte ‘A les platges, zero plàstics’ parlarà sobre la problemàtica de l’ús i el consum de plàstic i l’impacte que això té a les nostres platges i al medi maríTambé vol conscienciar de la necessitat de reduir l’ús d’aquest material per part de la societat i protegir els ecosistemes que hi ha a la marAquesta activitat es desenvoluparà el 4 de juliol, de les 18 a les 20 hal passeig de Colom, davant la caseta de socorrisme, de la platja de Baix a Mar.

L’acte comptarà amb una estructura de ferro en forma de peix que s’omplirà dels plàstics que es recullin i interactuarà amb les activitats que es proposaran. De fet, se’n faran un total de sis per a tot el públic, que tractaran el tema i a la vegada buscaran alternatives.

Les sis activitats que es treballaran:

  1. Netejar sorra de la platja per veure què s’hi troba i separar els materials produïts per l’ésser humà que no hi haurien de ser.
  2. Reflexionar sobre d‘on provenen els residus que es trobin a la platja.
  3. Omplir un cartell amb els residus que es trobin a la platja.
  4. Donar a conèixer un tríptic informatiu sobre la problemàtica dels plàstics.
  5. Ordenar set residus humans segons el temps de degradació.
  6. Donar informació i dades impactants sobre la problemàtica dels plàstics.

L’esdeveniment l’ha organitzat la Cooperativa l’Aresta i compta amb la subvenció de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de SostenibilitatL‘Aresta és un projecte agroecològic i cooperatiu que  com a objectiu promoure l’agroecologia, l’educació ambiental, la sobirania alimentària, la cooperació social i un món rural viu.

Projecte ‘A les platges, zero plàstics’ i la seva importància

Aquesta activitat forma part del projecte ‘A les platges, zero plàstics’ que la Cooperativa l’Aresta està duent a terme des del gener. En aquest pla també hi ha col·laborat l’Escola Molí de Vent amb dues activitats d’aprenentatge i servei. La primera va ser una jornada de voluntariat ambiental que va ser una recollida de plàstics a la platja i la segona va ser un altre taller de sensibilització.

La Cooperativa alerta que les dades per contaminació de plàstic augmenten any rere any. Asseguren que des del punt de vista de l’educació ambiental és urgent i prioritari iniciar accions que incideixin en la reducció del consum de plàstics. Per tant, pretenen conscienciar a la ciutadania de la responsabilitat a l’hora de consumir-nerepensar sobre els hàbits de consum reflexionar per trobar alternatives.

MinervaPacheco

Missatges recents

Clou l’Any Vergés, després de desenes d’actes en el seu record

Aquest migdia, l’Espai Vergés del parc municipal Teodor González ha acollit l’acte de cloenda de l’Any Vergés que l’Ajuntament de…

9 hores fa

Hospitalitzada greu una dona de 78 anys per l’atac d’un gos

Una dona de 78 anys ha estat evacuada d'urgències a l'hospital després que un gos l'ataques. La víctima ha estat…

10 hores fa

Sant Miquel d’Engolasters arriba carregat d’activitats a Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany i la Unió Pro Turisme organitzen un ventall d’activitats per celebrar Sant Miquel d’Engolasters, una jornada que…

10 hores fa

L’Ajuntament de Barcelona destinarà prop de 2 MEUR per renovar la rambla Prim

Aquesta setmana comencen les obres de pavimentació i millora de la rambla Prim, al districte de Sant Martí. L'àmbit del…

10 hores fa

Barcelona inaugura la renovada àrea de joc infantil del passeig de Sant Joan

L'Eixample ha estrenat la nova àrea de joc infantil del passeig de Sant Joan, entre els carrers de Provença i…

10 hores fa

Mor tràgicament una turista de 19 anys després de caure d’un quart pis

Una jove turista de 19 anys ha mort després de caure d'un quart pis al seu hotel de Sant Antoni…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.