La Ciutat de Tarragona

L’associació Taula de Vi presenta les Àmfores de vi submergides

L’objectiu és observar l’aportació de la frescor del mar i la remor dels corrents marines al vi

L’associació Taula de Vi, entitat creada amb l’objectiu de divulgar i promocionar la cultura de vi a Tarragona, creada per diversos actors relacionats amb el món del vi, la viticultura i tot el que se’n deriva, ha presentat avui les àmfores de vi submergides.

Aquest apassionant projecte va començar el 6 de març del 2023, quan es van submergir a la costa de la ciutat de Tarragona un total de 150 àmfores de ceràmica amb vins amb identitat del territori. Tot amb l’objectiu d’observar-ne l’aportació de la frescor del mar i la remor dels corrents marines al vi.

Un projecte innovador al nostre territori, amb la participació de tres cellers de la demarcació, Vinyes del Tiet Pere, Mas Vicenç i Celler Pallarades, i en el que després de 400 dies d’envelliment sota el mar, s’ha comprovat com han evolucionat les tres varietats ancestrals partícips del projecte.

Xavi Ferré, representant de Taula del Vi, i també propietari i sommelier del celler Mas Vicenç ha explicat que «com a conclusions principals de la criança submarina cal apuntar que millora la textura del vi en boca i li dona més cremositat. Tanmateix augmenta el seu aroma a causa de la seva lenta oxidació».

Conclusions compartides per Oriol Pérez de Tudela, representant del celler Vinyes del Tiet Pere i per Josep Armengol, del Celler Pallarades que, a més, afegeixen que «les àmfores queden plenes d’incrustacions marítimes que fan del producte una obra d’art especial cada peça».

Les tres varietats s’han situat en zones claus: el cartoixà vermell de Vilabella (Vinyes del Tiet Pere) a la conca del riu Gaià; el Macabeu del Catllar (Celler Pallarades) sota la influència del riu Gaià i la Malvasia de Cabra del Camp (Mas Vicenç), a 550 metres sobre el nivell del mar.

El projecte continua amb la immersió anual d’una partida de 100 àmfores per celler, aproximadament. Aquestes 150 àmfores es podran adquirir al preu de 100 € a cadascun d’aquests cellers.

La presentació d’aquest projecte innovador s’ha realitzat al Teatret del Serrallo i ha disposat també de la presència de Rafael López-Monné, director d’Acció Climàtica i Territori del Port de Tarragona.

Tags: Tarragona
Mendo

Missatges recents

Xavier Canadell: “Amb les urbanitzacions és important la transmissió d’informació, no volem que arribi esbiaixada”

La victòria de Somos Catllar fa dos anys va obligar la resta de candidatures a formar un govern quadripartit amb…

19 minuts fa

Mor una nena de 8 anys en caure d’un primer pis a Salt

Una nena de vuit anys va morir aquest dissabte al vespre a Salt després de caure accidentalment al buit des…

10 hores fa

Una motorista de 27 anys resulta ferida en un accident a Escaldes-Engordany

Una motorista resident de 27 anys va resultar ferida en un accident que va tenir lloc aquest dissabte, cap a…

11 hores fa

Sis detinguts en un dispositiu contra els robatoris violents amb patinets elèctrics a Barcelona

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) van realitzar el dijous 22 de maig un ampli dispositiu contra els…

11 hores fa

El PintorRock torna després de tres anys i se celebrarà a Reus

Després de tres anys d’absència, el festival PintorRock torna amb energies renovades i una gran novetat: per primera vegada, l’esdeveniment…

11 hores fa

Mor un home de 54 anys en caure amb el cotxe a un rierol

Un home de 54 anys va perdre aquest dissabte, 24 de maig, en un accident de trànsit a l’altura de…

12 hores fa