Salou instal·la vuit nous jocs de cal·listènia a la platja de Llevant

El cost de la instal·lació supera els 9.600 euros i complementa les altres àrees que ja es poden trobar al llarg del litoral

0
435
Nous jocs a la platja de Llevant de Salou. Foto: cedida

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou ha finalitzat la instal·lació del primer grup d’elements per treballar la disciplina de cal·listènia. L’objectiu d’aquesta actuació ha consistit en crear a la Platja de Llevant una àrea de jocs exteriors mitjançant la instal·lació de diversos aparells específics per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva que centra l’interès en els moviments de grups musculars, més que en la potència i l’esforç. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). L’objectiu és l’adquisició de gràcia i bellesa en l’exercici. La regidora de Platges, Julia Gómez, explicava que “des de la regidoria hem volgut instal·lar aquests jocs esportius per tal que els joves del municipi pugui practicar aquesta disciplina, ja que es tracta d’una modalitat esportiva creixent entre el col·lectiu”. Gómez ha afegit que “la incorporació d’aquests elements a la platja de Llevant, així com els també col·locats al llarg del litoral, permeten la pràctica d’aquesta disciplina sense haver de sortir del municipi”.

L’empresa Equidesa Group SL ha estat l’encarregada de la instal·lació d’aquests 8 aparells que s’han col·locat alineats a la sorra al costat de l’espigó del moll i sense impedir el pas de la gent, substituint els actuals que s’han traslladat a la platja Llarga i que complementen l’actual grup. Entre els aparells es troben un banc d’abdominals; una triple barra de flexions; una estructura composta per 7 columnes verticals, 4 barres transversals, 1 barra hummer pullup i 1 paret sueca; a més d’una altra estructura composta per 2 barres paral·leles amb una longitud de 180 cm i una distància entre barres de 50 cm, col·locades a 50 cm d’alçada; dues estructures de barres paral·leles i una barra d’abdominals doble composta per 3 columnes verticals i 2 barres transversals.

Com ha explicat la regidora de Platges aquest nou lot se suma als que ja s’han anat muntant al llarg del litoral per millorar l’oferta de turisme esportiu i oferir una combinació entre zona de passeig, espai per a córrer i pels amants de les barres; així com per sumar nous punts ‘saludables’ al Parc de la Ciutat i al Pavelló de Salou Ponent. L’import de l’actuació ha estat de 9.637,65 € amb IVA.

FER UN COMENTARI