Roda de Berà vol acollir-se a la sol·licitud de declaració de zona catastròfica pels aiguats d’agost

Fotografia extreta del compte de Facebook de l'Ajuntament de Roda de Berà

Després de les destrosses que es van patir el passat 31 d’agost de 2018, l’Ajuntament de Roda de Berà està estudiant si es compleixen les condicions econòmiques per acollir-se a la sol·licitud de declaració de zona catastròfica. Així ho ha anunciat el seu alcalde, Pere Virgili, al diari digital Tarragona 21.

A dia d’avui, encara segueixen apareixent danys en conseqüència de les passades pluges, incrementant així les pèrdues econòmiques, que de bon principi estaven valorades en 30.000 euros. La xifra mínima que haurien d’assolir per poder acollir-se a la declaració de zona catastròfica és de 70.000 euros.

Algun dels exemples de les trencadisses que va patir la ciutat són platges sense sorra, carrers totalment inundats a causa de la baixada dels barrancs i torrents i un enorme clot situat a un carrer, produït per l’explosió d’una canonada d’aigües pluvials situat a dos metres sota terra.

L’alcalde ha destacat que l’Ajuntament ha demanat ajut a la Diputació de Tarragona, mentre l’Estat i la Generalitat s’han ofert a aportar ajudes.