L’Ajuntament de Torredembarra adjudica les obres de substitució de l’emissari del Barri Marítim

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha assignat les obres per un import total de 241.662,14 € i un termini d’execució de 10 setmanes

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Torredembarra ha adjudicat les obres de substitució de l’emissari del Barri Marítim per un import total de 241.662,14 € (IVA inclòs) i un termini d’execució de 10 setmanes a partir de l’acta de comprovació del replanteig, a l’empresa Acsa Obras e infraestructures SA.

El regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, ha explicat que l’emissari del Barri Marítim funciona com a sobreeixidor que evacua part de les aigües del sistema de sanejament de Torredembarra en situació d’emergència, per exemple quan es tanca per urgència l’entrada d’aigua a l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) aquest actua per evacuar les aigües de forma controlada al mar.

L’actual emissari es va construir abans de 1980 i ara es troba molt deteriorat i compta amb diverses fissures i desconnexions en diversos trams. Les obres previstes serviran per donar solució al problema del mal funcionament actual, verificarà els diferents condicionants de la normativa i garantirà una llarga durabilitat de l’obra mitjançant un disseny òptim i adaptat a l’entorn que reduirà el màxim possible els impactes sobre el medi ambient.

Les obres consisteixen en la substitució del tram existent submergit de 502 m per una nova canonada de 2 trams de 168 m i 1 tram de 166 m, inclosos els llastos d’estabilitat muntats en terra i les proteccions antiarrossegament.

Les obres començaran durant les pròximes setmanes i el cost total de l’obra serà subvencionat per l’Agència Catalana de l’Aigua.