A presó una dona que havia comès quinze robatoris amb força

Actuava de nit i en dues ocasions va ser descoberta i es va fer passar per policia secreta amb una arma de foc simulada

Una dona de 36 anys ha ingressat a presó com a presumpta autora de quinze robatoris amb força de l’interior de domicilis de la comarca del Baix Penedès comesos els darrers mesos. Els Mossos d’Esquadra la van detenir el dilluns passat i també se l’acusa de tres delictes de furts, un d’estafa i un altre d’usurpació d’estat civil. Segons fonts policials, l’arrestada accedia als domicilis de nit quan els propietaris dormien forçant portes o finestres, i es centrava en la recerca de diners, joies i documentació personal. En dues ocasions va ser descoberta i es va fer passar per policia secreta amb una arma de foc simulada, mentre ordenava als residents que no es moguessin del llit.
La investigació va començar a principis del 2018 quan es va detectar un increment de robatoris amb força a interior de domicilis de les poblacions de Calafell i Cunit (Baix Penedès) emprant un ‘modus operandi’ similar. Els investigadors van determinar que el lladre treballava tot sol i accedia als domicilis en horari nocturn forçant qualsevol tipus d’accés exterior, incloses balconeres. També s’havia fet passar per una agent que estava fent una batuda policial, tot i que no mostrava cap tipus d’acreditació. A partir d’aquests indicis es va poder identificar la dona i detenir-la.

Arran de la seva detenció, els investigadors van recuperar una sèrie d’objectes i de documentacions personals que van permetre resoldre que la detinguda també hauria comès delictes de furt, estafa i usurpació d’estat civil. Concretament, s’han identificat tres furts de documentació i d’objectes personals a la via pública: un a Mataró (Maresme) el mes novembre del 2017, i dos a Calafell i Cunit a principis de febrer. Els investigadors també van esbrinar que la detinguda havia utilitzat la documentació sostreta per vendre una joia robada en un establiment de compravenda. Per últim, també van detectar que l’arrestada s’havia allotjat en un hotel de Cunit amb la documentació d’una altra víctima sense pagar les despeses de l’habitació.

La detinguda tenia diversos antecedents policials i aquest dijous va passar a disposició del jutjat del Vendrell, que va decretar el seu ingrés a presó.

ACN