Vila-seca acollirà una matinal fotogràfica el dissabte 19 d’octubre

La jornada fotogràfica, organitzada per la Societat El Centru en col•laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca, tindrà lloc el proper dissabte 19 d’octubre i constarà de tres activitats que giren al voltant de la fotografia.Les activitats començaran a l’Ajuntament a les 10.30h amb la inauguració d’una exposició i a partir de les 11.00 h les activitats es traslladaran a la Societat El Centru (carrer Comte de Sicart, 2).La relació d’actes programats és la següent:

-Exposició fotogràfica ‘WATTS: inside/outside’ del fotògraf tarragoní Ram Giner (www.ramginer.com).
El mateix Ram defineix el seu projecte: “Les ciutats mediterrànies gaudeixen d’una privilegiada llum que ens torna bojos als fotògrafs. Una llum que crea unes ombres i foscors privilegiades, un veritable regal pels nostres ulls fotogràfics. Malgrat tot això, WATTS és un modest homenatge a la llum que apareix quan l’altra llum se’n va. Una llum artificial producte de la creació humana, concretament de Thomas Alva Edison, la primera persona que va mostrar una bombeta elèctrica. D’aquí WATTS, un reconeixement a la llum que ens acompanya durant més de la meitat de la nostra vida, detall que sovint ignorem i que només enyorem quan no la tenim.”

– Mostra de Collage conduïda per un dels collagistes del territori, el reusenc Albert Roca (behance.net/woodrelivef865 i @bertus67arts). El collage és el nexe perfecte entre l’exposició i la conferència següent i, al mateix temps, una manera d’introduir la fotografia en la canallai jugar amb les imatges, intervenir-les i creant nous missatges.
Una activitat que per mitjà de materials bàsics com fragments d’imatges, tisores i cola permet generar propostes visuals.La proposta permetrà que els nens experimentin amb les imatges a través de la disciplina del collage, creant nous mons i generant noves interpretacions de les imatges i fotografies.
Durant l’activitat es podrà veure una petita mostra de l’obra de collage de l’Albert Roca per mostrar el potencial d’aquesta disciplina artística des d’una vessant adulta.

– Conferència ‘El reportatge gràfic: passat, present i futur’. Per acabar, el fotògraf Tino Soriano (https://www.tinosoriano.com), membre de la NationalGeographicSociety i Premi Nacional de Comunicació 2018, amb una llarga i reconeguda trajectòria en la fotografia de viatges i el fotoperiodisme, oferirà aquesta conferència.
Segons ell,”La conferència parla de les claus imprescindibles per millorar en el reportatge gràfic, a partir d’una revisió dels clàssics i de la història de la fotografia en les darreres dècades. Se centra també en els problemes quotidians dels fotògrafs i, sobretot, en l’assaig fotogràfic. Escoltarem la veu d’en Robert Capa parlant de la famosa imatge del milicià abatut i arribarem a conclusions imprevistes.”

La jornada finalitzarà a l’Hort del Centru, la terrassa regentada per la Gastronoteca, on tothom podrà compartir les seves impressions de la jornada i comprar el llibre deTino Soriano, èxit de vendes, ‘Ayúdame a mirar’.