La Setmana de la Cultura arriba a La Pobla de Mafumet

Del 21 al 29 d’abril, el municipi acollirà una desena d’activitats culturals

Un any més, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha organitzat un seguit d’actes al voltant de la Diada de Sant Jordi i del Dia Internacional del Llibre. L’objectiu és difondre i promocionar la cultura en els seus diferents àmbits, del teatre a la literatura, de la música a la conferència. Tot suma i, en aquesta ocasió, són deu les propostes que donen forma a la Setmana de la Cultura de La Pobla de Mafumet.
Els actes culturals obriran el teló al Casal Cultural, amb l’estrena de “Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina”. La darrera producció de l’entitat local La Corriola Teatre portarà a l’escenari pobletà una adaptació lliure per a teatre de la novel·la “Tirant lo Blanc”, de Joanot Martorell. Tal i com ja va succeir en la darrera gran estrena de de La Corriola Teatre, amb “El Rei Lleó”, aquest nou projecte ha despertat una considerable expectació entre el públic pobletà i dels municipis de l’entorn, que podran gaudir d’aquesta proposta teatral aquest proper dissabte 21 d’abril, a les 21 hores, i l’endemà
diumenge, a les 18.30 hores.
En ambdós casos, els interessants en assistir-hi poden fer-se amb les darreres entrades al a venda, que estan disponibles al Casal Cultural avui dimecres i també el divendres, 20 d’abril, en horari de 19 a 20.30 hores. També poden adquirir la seva localitat a través del telèfon 604 357 980. El preu de l’entrada és de 3 euros.
Un cop passat el cap de setmana i estrenada la darrera producció de La Corriola Teatre, l’atenció cultural dels pobletans tornarà de nou al Casal Cultural el dilluns 23 d’abril. La Diada de Sant Jordi inclourà diversos actes, que començaran amb els Jocs florals escolars, al matí, i continuaran a les 18.30 hores amb la presentació del llibre “La Pobla dels meus records”, obra de Josep Bultó i que narra les vivències i records de les famílies pobletanes al llarg del temps, sota la perspectiva de l’autor.
En acabar l’acte de presentació tindrà lloc el concert de Sant Jordi, amb l’actuació de l’Orquestra de l’Empordà, mentre que la jornada arribarà al seu final amb el tradicional lliurament del llibre, el punt de llibre i la rosa a tots els veïns i veïnes que assisteixin a l’acte.

Després d’uns dies de parèntesi, l’activitat vinculada a la Setmana de la Cultura de La Pobla de Mafumet tornarà el divendres, 27 d’abril, amb un nou acte al Casal Cultural. En concret, a les 18.30 hores hi tindrà lloc la xerrada “Jo dona liderant en femení”, a càrrec de Sui Generis.

L’endemà dissabte i de nou al Casal Cultural, Joan Reig i els membres dels Clubs de lectura de La Pobla protagonitzaran el recital literari de poemes i cançons de Sant Jordi, a partir de les 19 hores. I encara en clau literària, el diumenge 29 d’abril la Setmana de la Cultura arribarà al seu final amb la jornada de portes obertes a la Biblioteca, per visitar la reforma realitzada en aquest equipament municipal. L’acte tindrà continuïtat a l’aparcament annex al Casal Cultural, on hi tindrà lloc un vermut popular amb animació infantil a càrrec de Karaoke Kids, que oferiran al públic assistent i sobretot als infants l’espectacle “El misteri de les lletres”.