Salou renova el parc públic de la Platja dels Capellans amb treballs de millora integral i la instal·lació d’un mirador

L’alcalde diu que ‘aquesta obra forma part de la política de renovació i millora d’espais verds per a l’esbarjo públic, per una banda, i de remodelació d’espais intermitjos entre la zona urbana i el litoral per millorar la imatge i l’accessibilitat a les platges’

0
178
Pere Granados i Quim Nin durant la inauguració. Foto: Laura V-M

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pel vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin, ha descobert aquest vespre la placa que inaugura el Mirador de la Platja dels Capellans.

Es tracta d’un espai on s’hi ha remodelat un antic parc (dels anys 70) situat entre el carrer de Brussel·les i la platja dels Capellans, en el qual s’hi ha dut a terme una intervenció global amb obres de renovació i adequació d’un àmbit de 2.258 m2 de superfície, distribuïts en dos nivells, a tocar de la platja dels Capellans.

S’ha millorat l’accessibilitat i s’han suprimit les barreres arquitectòniques, s’han pavimentat espais, s’han renovat les escales existents, s’han col·locat miradors amb baranes de fusta per poder admirar part del litoral de la zona (de la punta del Po-roig fins el mur Llatzaret), s’han arranjat i repintat els murets i s’ha desbrossat la zona verda i s’ha recuperat l’enjardinat i condicionat l’arbrat. En una altra fase es preveu reequipar el parc amb noves atraccions i jocs infantils.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha dit que “aquest conjunt d’actuacions han permès que aquest parc verd sigui més permeable, més accessible i més visible des del carrer de Brussel·les”, i d’aquesta forma “demostrem també la voluntat de renovar zones que havien quedat degradades pel pas del temps i de crear, alhora, espais públics per a l’esbarjo i el lleure dels visitants i del veïnatge”. Afegia que “és una actuació que forma part també de la política de recuperació i millora d’espais verds que, en aquest cas, connecta la zona urbana amb amb el camí de ronda”.

El pressupost total de l’obra ha estat de 246.881.67€. La Diputació de Tarragona ha participat en el seu finançament concedint a l’Ajuntament de Salou una subvenció per import de 59.456 euros, dins del Pla d’Acció Municipal (PAM), anualitat 2019.

Tanmateix, Granados ha volgut puntualitzar que “en la recuperació i protecció d’espais verds del litoral salouenc, que són de gran interès, s’hi ha invertit molt per tal d’avançar en la finalització del projecte de recuperació mediambiental del litoral del Cap Salou i construcció del camí de ronda, pel què l’Estat té el compromís de dotar del finançament suficient per  finalitzar la segona fase, des dels Replanells fins a la zona del Racó (La Pineda)”.

Per la seva banda, Joaquim Nin, ha valorat que “l’alcalde i el seu equip somiessin algun dia que aquest mirador pugués ser una altra manera de promocionar Salou i de gaudir d’unes imatges espectaculars”. El vicepresident primer de la Diputació, ha manifestat que “el mirador representa benestar social, benestar per a la gent”.

FER UN COMENTARI