Salou inicia la seva campanya de neteja dels espais públics

La campanya pretén conscienciar i sensibilitzar a la població

0
457

Salou aposta per una nova campanya ciutadana d’educació cívica sobre neteja de l’espai públic del municipi amb el lema “Manté Salou net”. La campanya estarà vigent fins al mes d’octubre amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la importància de la recollida selectiva de residus.

Les actuacions principals que es duran a terme en aquesta campanya són els tallers que es faran per diferents sectors de la població. La regidora de Medi Ambient, Júlia Gómez, ha explicat: “S’ha d’incidir en totes les edats perquè creiem que és molt important que els nostres veïns residents augmentin el seu compromís en la neteja de l’espai públic”. Per això, hi haurà tallers a les platges sobre la recollida selectiva i a les escoles del municipi sobre el civisme al carrer durant el curs 2018-2019. A més, es posaran punts d’informació al carrer en zones que recurrentment tenen problemes i al camí de ronda.

Els aspectes a millorar amb aquesta campanya són la qualitat de la recollida dels residus, els comportaments estacionals i els comportaments cívics envers els espais públics al municipi. Els costos afegits dels actes inadequats o incívics són molt alts. Per exemple, la neteja d’un xiclet enganxat a la via pública és de gairebé 16 euros, la neteja d’1m2 d’una pintada al carrer és de 40,41 euros i la recollida d’una andròmina abocada fora de les hores establertes és de 27,36 euros.

Des de l’Ajuntament asseguren que l’any 2000 el reciclatge era d’1% a tot el municipi i ara el 2018 és d’un 29%. “Pretenem arribar a un nivell d’excel·lència”, ha assegurat Pere Granados, alcalde de Salou. I ha afegit: “Volem que Salou arribi a ser el municipi més net de la costa”.

FER UN COMENTARI