Salou contra el consum d’alcohol i la violència masclista a la Festa Major

Les dues campanyes se centren en el públic jove i l'Envelat comptarà amb un punt d'informació

L’Ajuntament de Salou ha començat, aprofitant la gran assistència de joves a les activitats de la Festa Major d’Hivern, dues campanyes contra el consum d’alcohol i altres drogues, i contra tota mena d’assetjament sexual. Les iniciatives han sorgit de la regidora de Benestar i Serveis Socials i de la regidoria de Joventut. Les campanyes compten amb el suport del grup Som.Nit de la Creu Roja Joventut, de l’Institut Català de les Dones i del Pacto de Estado contra la violencia de género.

Les dues campanyes, que s’uneixen per tindre més força, tindran un punt d’informació en l’Envelat, situat al passeig 30 d’octubre. L’Envelat és un punt clau de reunió durant tots els actes de la Festa Major d’Hivern. Es distribuiran polseres liles amb el lema Jo respecto, i tu? amb l’objectiu de conscienciar els espais de la festa major. “La campanya pretén la igualtat i conscienciar no només al jovent, sinó a tota la població en si perquè ens interessa treballar per una festa amb 0 assetjaments i 0 discriminacions”, ha assegurat Estela Baeza, regidora de Benestar i Serveis Socials. I ha afegit: “Des de l’Ajuntament, volem una festa que qualitat i positiva; on el respecte sigui la màxima premissa”.

També es repartirà un tríptic amb tota la informació necessària i altre marxandatge sobre les campanyes. A més, s’han editat diversos cartells que es penjaran als carrers de Salou amb els missatges Per Festa Major NO ET PERDIS!, que se centra en un oci responsable i en la no consumició d’alcohol a menors d’edat; i Jo respecto, i tu? A Salou només és sí, que pretén lluitar per una festa lliure d’assetjament sexual i discriminació de qualsevol mena. El regidor de Joventut, David González, ha volgut destacar: “No ho fem perquè hi hagi unes dades ni perilloses ni preocupants; però en un entorn d’oci, des de l’Ajuntament, apostem per fer una campanya d’informació i sensibilització”.