Salou celebra les Festes del Pilar 2019 amb un gran ventall d’activitats per a tota la família

Des d’avui dijous, dia 10 d’octubre, i fins aquest proper diumenge, dia 13, l’Associació Cultural Aragonesa del municipi ha organitzat un conjunt d’actes, com l’ofrena a la Verge del Pilar i el festival folklòric

L’Associació Cultural Aragonesa de Salou, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitza les Festes del Pilar 2019, que se celebren a partir d’avui dijous, dia 10 d’octubre, i fins aquest diumenge, dia 13, amb un gran ventall d’activitats per gaudir en família i amb amistats.

Aquesta tarda es donarà el tret de sortida a la celebració, amb un Campionat de Guinyot, a les 16:15 hores. La festa continuarà demà divendres, dia 11, amb el tradicional sopar del soci, a les 21 hores, a la seu de l’Associació Cultural Aragonesa. Les reserves es poden fer al correu electrònic aragonensalou@hotmail.com; o a través de la pàgina de Facebook de l’Associació Cultural Aragonesa.

Dissabte, se celebrarà el dia gran de les Festes del Pilar, amb l’ofrena de flors a la Verge, a l’Església Sant Ramon, situada al c. Major de Salou, a les 9:30h. Tot seguit, es procedirà a la celebració de la misa baturra, amb la participació del grup “Jaume I”, de l’entitat salouenca.

Un cop finalitzada la cerimònia litúrgica, es durà a terme la Ronda des de la mateixa l’església fins arribar al Teatre Auditori de Salou (TAS); passant pel carrer Major, c. Barcelona i Via Roma. Durant aquesta caminada, es ballaran “jotas rondaderas”, a càrrec del grup “Jaume I”.

Un cop al TAS, les persones assistents podran gaudir del festival folklòric, a càrrec del mateix grup salouenc, que començarà a les 13:30 hores. Durant l’actuació, s’interpretaran “jotas de estilo”, “estribillos” i “bailes regionales”, que recordaran Aragó, com són: “Gigantes y Cabezudos”, “Sitio de Zaragoza”, “Repetida de Teruel” i “Bolero de Caspe”.

També se sortejarà un quadre donat pel pintor Antonio Cabello. L’artista, que va formar-se al taller del seu pare i mestre escultor, Manuel Cabello Pastor, i a l’escola d’art i ofici de Còrdova, es va traslladar a Salou l’any 1977, on actualment resideix.

El dinar del Pilar culminarà la jornada, amb un menú a base de carn i un pastís tradicional de les festes, que es podrà degustar a les 15 hores. Els més petits també podran optar pel menú infantil.

El darrer acte de les Festes serà la X edició de la passejada popular pel Camí de Ronda, aquest diumenge, dia 13 d’octubre, a les 9 hores. Les persones apuntades sortiran des de la plaça de la Pau, i un cop finalitzada la caminada podran gaudir d’un esmorzar amb pernil de Terol i pa amb tomàquet. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic aragonensalou@hotmail.com; i a través de la pàgina de Facebook de l’Associació Cultural Aragonesa.