Salou celebra Halloween amb la Festa del Panellet i la Desfilada Zombi

Els infants han gaudit de tallers de panellets pel matí i al vespre els zombis han sortit al carrer

Ha arribat l’últim dia del mes d’octubre i, amb ell, la celebració de la vigília del Dia de Tots Sants, també coneguda com Halloween. La jornada, plena d’actes per gaudir en família, ha començat amb la Festa del Panellet, a la plaça del Carrilet, on els més petits de la casa han pogut gaudir de diversos inflables i, especialment, d’un taller creatiu Xic’S per fer un dolç típic, el panellet, amb forma d’eriçó, amb pipes que simulaven les punxes, llavors de xocolata pel nas i estrelles de sucre de colors que feien d’ulls.

La regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, han participat en el taller, i, un cop finalitzada l’activitat, han servit el pica-pica a tots els nens i nenes que s’han sumat a la festa durant el matí.

Per la tarda, al voltant de les 17 h, s’ha realitzat, en el mateix indret, l’espectacle d’animació “La Castanyada”, a càrrec de la companyia “Pell de Gallina”, que ha explicat el conte de la castanyera als infants.

Segons ha explicat la regidora Julia Gómez, “coincidint amb el dia de lliure disposició de les escoles, des de la regidoria, a través del Club Xic’S, hem preparat tot un ventall d’activitats per a tota la jornada, per celebrar la Festa del Panellet i la Castanyada, dins de la programació de la Festa Major del 30 d’Octubre”. Gómez ha afegit que “enguany, com a novetat, hem decidit fer el taller de creació de panellets i l’espectacle d’animació, amb l’objectiu d’apropar, d’una manera diferent, la nostra cultura i tradició als nens i nenes de Salou”.

La Festa del Panellet ha culminat amb una xocolatada popular, que li ha donat el toc dolç a la jornada festiva.

Durant el dia, també ha estat present el Grup Esplai de Salou, a la plaça del Carrilet, venent castanyes.

A partir de les 18.30 h, els/les primers assistents han pogut participar en la marató de maquillatge terrorífic, per anar escalfant motors per la Desfilada Zombi, que ha començat a les 20 hores, aproximadament, des de la plaça del Carrilet.

Centenars de nens i nenes i joves de Salou han vingut disfressats de zombis i han recorregut els diversos carres del municipi per celebrar, amb música i ball, la nit de Halloween. A la rua, també hi ha estat present l’alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora Julia Gómez i el regidor Xavier Montalà.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat que “la Desfilada Zombi està enfocada, principalment, al gaudi en família, i ja fa diversos anys que es duu a terme a Salou, atès a la gran participació dels nens i nenes del municipi, any rere any”. En aquest sentit, “enguany, com a novetats, hem canviat el recorregut per tal d’unir, en un mateix espai, la Festa del Panellet amb la Desfilada Zombi” i ha afegit que “també, des del departament de Joventut, van estar preparant, al Centre Juvenil Masia Tous, durant dos dies, les coreografies que s’han ballat, aquest vespre, amb la txaranga”.

Finalment, el recorregut ha finalitzat a la plaça del Teatre Auditori de Salou (TAS), on tots els nens/es i joves han dut a terme un Flashmob conjunt al ritme de la cançó Thriller, de Michael Jackson, que ha deixat totes les persones assistents impressionades.