Salou analitzarà la situació real dels apartaments turístics

La proposta ha estat aprovada per unanimitat al ple d'octubre

0
443

Els grups municipals de Salou han aprovat per unanimitat estudiar la realitat dels habitatges d’ús turístic al municipi, sobretot, aquells que tenen un ús il·legal. Actualment, Salou té una gran quantitat de pisos de lloguer turístics però molts d’ells són il·legals; generen frau fiscal i provoquen competència deslleial. Encara que la problemàtica no és forta al municipi com el regidor del Partit Popular, Mario Garcia, ha assegurat; sí que dificulta trobar un apartament de lloguer per tot l’any. Respecte a això, Pere Granados, alcalde de Salou ha lamentat: “Molta gent ha de marxar fora de la vila per trobar un pis de lloguer a un preu raonable”.

El portaveu d’ERC, Alexandre Boquet, ha explicat que es necessita “avaluar i ubicar a quin nivell de problemàtica estem a Salou”. Per tenir una diagnosi de la realitat dels habitatges d’ús turístic al municipi, el consistori ha decidit que es demanarà una col·laboració a la Universitat Rovira i Virgili per realitzar un estudi real de l’oferta a Salou i que la data límit d’aquest informe serà el 30 d’abril de 2019. A més, al mes de novembre, l’Ajuntament de Salou crearà una ponència transversal que estudi la realitat dels habitatges d’ús turístic, tant legal com il·legal. “Aquesta ponència ha de concloure amb una diagnosi de la situació a Salou”, ha assegurat el batlle del municipi.

La prevenció de l’addicció de menors a les apostes
Al ple del mes d’octubre, l’Ajuntament de Salou també ha aprovat (amb 15 vots a favor i 6 abstencions) la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans sobre la prevenció de l’addicció de menors a les apostes. “Estem davant d’un tema greu pel qual hem de conscienciar els nostres joves, des de ben petits”, ha assegurat José A. Susín, portaveu de Ciutadans. La proposta del grup de Ciutadans ha girat entorn de la planificació de campanyes de conscienciació pels joves salouencs. La moció ha rebut crítiques de l’ERC i del Partit Popular perquè els portaveus dels dos partits no creien que “l’ajuntament sigui el lloc en el qual hàgim d’entrar en aquestes qüestions”. “Els principis i els valors es transmeten a la unitat familiar; o jo educo als meus fills, o per molt que faci l’Ajuntament no servirà de molt”, ha assegurat Mario Garcia.

FER UN COMENTARI