Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona gràcies a un pacte amb JuntsxCat

Les àrees estratègiques es repartiran al 50% entre les dues formacions

Noemí Llauradó durant la seva investidura com a presidenta de la Diputació de Tarragona: Foto: Cedida

Després de 12 anys amb Josep Poblet com a president de la Diputació de Tarragona arriba el torn de la líder d’ERC Reus, Noemí Llauradó, la qual agafa el relleu gràcies a un pacte entre ERC i JuntsxCat. L’advocada reusenca serà la primera dona que lideri la Diputació. Compaginarà aquesta tasca amb la de vicealcaldessa del govern municipal de Reus. Llauradó ha destacat que “Per primera vegada en la seva història, la Diputació de Tarragona serà presidida per una dona, i això, que no hauria de ser destacable en ple segle XXI, malauradament encara ho ha de ser, perquè permet denunciar una situació anòmala que entre totes i tots hem de revertir, per tal de garantir una igualtat real i efectiva entre dones i homes a tot arreu, començant per les institucions, que sovint serveixen d’exemple a altres organitzacions de la nostra societat”. Amb 19 vots, 11 d’ERC i 8 de JuntsxCat, i 7 vots en blanc del PSC i 1 al candidat de Ciutadans, Rubén Viñuales, Esquerra Republicana de Catalunya és el primer cop que assumeix la presidència de la Diputació.

L’alcalde de Deltebre i membre de l’executiva del PDeCAT, Lluís Soler, ha esmentat que l’acord entre les dues formacions republicanes es basa en un “pacte de país amb voluntat de treballar en equip i tirar endavant els objectius que marquen les institucions catalanes”. El govern de la Diputació estarà format per 11 consellers d’ERC i 8 de JuntsxCat que es repartiran les àrees estratègiques al 50%. ERC assumirà l’àrea de Recursos Humans i Serveis Interns, el Servei d’Assistència al Territorial, el Patronat Base i el Servei d’Assistència Municipal, mentre que JuntsxCat assumirà l’àrea d’Economia i Hisenda, el Servei d’Assistència al Ciutadà, el Patronat de Turisme i l’àrea de Coneixement i Qualitat. El partit socialista i la formació taronja quedaran a l’oposició amb 7 i 1 conseller respectivament.

Així doncs la Diputació de Tarragona estarà formada per: Enric Adell i Moragrega (ERC), Francesc Barbero i Escrivà (ERC), Jordi Cartanyà i Benet (ERC), Noemí Llauradó (ERC), M.Teresa Mariné i Solé (ERC), Eva Maria Mata i Sendra (ERC), Camí Mendoza (ERC), Sílvia Puerto i Lleixà (ERC), Pau Ricomà  (ERC), Eduard Rovira i Gual (ERC), i Adam Tomàs i Roiget (ERC), Marc Ayala Vallvey (JxCat), Marta Blanch Figueras (JxCat), Joan Josep Garcia Rodríguez (JxCat), Pere Granados Carrillo (JxCat), Joaquim Nin (JxCat), Carles Pellicer Punyed (JxCat), Pere Segura Xatruch (JxCat), i Lluís Soler Panisello (JxCat), Josep Fèlix Ballesteros (PSC), Immaculada Costa Ramon (PSC), Salvador Ferré Budesca (PSC), Ramon Ferré Solé (PSC), Joan Castor Gonell Agramunt (PSC), Andreu Martín Martínez (PSC), i Josep Masdeu Isern (PSC), Rubén Viñuales (Cs).

En un mes es donarà a conèixer el cartipàs i les línies estratègiques que cal treballar.