Més d’un centenar de persones participen en l’acte central de Setmana de la Natura a Salou

Avatar photo

S'han fet diverses activitats que han posat de manifest la biodiversitat d’aquesta zona del Cap Salou

Ahir dissabte 10 de juny, més d’un centenar de persones, la majoria famílies, van participar en un Bioblitz que, amb seu logística als Triangles, ha explorat i catalogat la biodiversiversitat, la riquesa ecològica, de la Cala Crancs i el seu entorn. Va estar organitzat per l’Ajuntament de Salou amb la col·laboració de Limonium. El Bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó. És un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d’identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit. En aquesta activitat un grup de científics, naturalistes i voluntaris realitzen un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Els itineraris van tractar sobre fauna, flora i geologia: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Com a novetat, cal destacar que va ser el primer Bioblitz celebrat a l’Estat que ha incorporat l’inventari del fons marí, ja que hi haurà dos itineraris a realitzar amb snorkel.

Durant tot el dia les persones que hi van assistir van poder veure amb detall fòssils a les roques, la geologia d’aquesta costa, unes 300 espècies de: peixos, papallones, insectes, ocells, etc. L’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Medi Amient, Julia Gómez, i altres responsables municipals van acudir a la cita on es va apreciar la importància mediambiental de la zona. A darrera hora de la tarda, un grup de persones, especialment canalla, van retirar de la platja de Cala Crancs uns dos metres cúbics d’ungla de gat, una espècie vegetal invasora. Amb aquesta acció es vol afavorir la presència de vegetació autòctona com el borró, el qual s’ha plantat en el seu lloc.

Les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l’estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou, inclosa la restauració de l’entorn de l’antiga finca de l’advocat Pedrol Rius, Cala Morisca, ara propietat de l’Ajuntament i que està immersa en un procés de reconstrucció natural. Aquesta activitat forma part dels actes de la Setmana de la Natura.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos detinguts i dos investigats en el desmantellament d’un punt de venda de droga a Campclar

Notícia següent

L’aeroport d’Alguaire rebrà esquiadors suecs gràcies a un acord amb Quality Travel

Notícies relacionades