Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Més de 800 tarragonins en risc d’exclusió social han estat atesos per Joventut i Vida

Avatar photo

El menjador social va servir 45.500 àpats durant el 2017

El menjador social segueix funcionant a ple rendiment. Durant l’any 2017, va servir 45.500 àpats, 7.155 més que l’any 2016. En total van passar pel menjador 488 persones derivades per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. La majoria d’aquests usuaris van ser famílies amb fills al seu càrrec. Els aturats majors de 50 anys que ja no cobren cap tipus prestació va ser un altre perfil d’usuari atès al menjador.

La coordinadora del menjador social, Raquel Quílez, destaca la importància que té el suport d’entitats públiques i privades, així com de supermercats, restaurants i inclús campanyes organitzades per associacions properes: “no hi ha paraules per descriure tota la col•laboració que rebem”.

El menjador social porta més de 4 anys servint àpats. Un servei que es va posar en marxa per pal·liar els efectes de la crisi econòmica l’any 2013 i que actualment continua atenent moltes famílies sense recursos de Tarragona. Al mes, el menjador serveix uns 4.000 àpats i dóna resposta diària a més de 250 usuaris.

Altres serveis
D’altra banda, prop de 350 tarragonins dels barris de la zona de Ponent es van beneficiar durant l’any 2017 de les ajudes previstes en el programa d’Urgència Social de Joventut i Vida.

Les línies principals del programa són cobrir serveis bàsics com ara l’alimentació, l’habitatge i el benestar emocional. L’any passat, la major part dels fons es va destinar a pal·liar les necessitats relacionades amb l’alimentació. D’altra banda, també es va garantir l’habitatge digne als usuaris més desfavorits a través d’ajuts per pagar el lloguer i cobrir les factures de subministraments d’aigua, llum i gas. A més, es va aconseguir el benestar emocional i familiar proporcionant productes d’higiene, de farmàcia, roba i calçat. Com a mesures d’acompanyament, es van impartir tallers d’habilitats socials, recerca de feina i estalvi energètic.

La cap de l’àrea d’Urgència Social, Andrea Garcia, explica que si bé inicialment es van destinar molts recursos a la partida de l’alimentació: “volíem assegurar-nos que tots els usuaris tinguessin un plat a taula a l’hora de sopar i els infants arribessin a l’escola havent esmorzat”, durant el segon semestre de l’any la demanda d’ajuts en matèria d’habitatge i de benestar emocional va augmentar.

El programa es va posar en marxa el 2015 amb l’objectiu de reduir l’impacte negatiu de la situació econòmica sobre la salut dels tarragonins en risc. Primerament s’atenien les demandes d’aliments i roba dels usuaris, però en escoltar altres necessitats, Joventut i Vida va decidir cobrir-les.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PP de Cambrils sol·licita replantejar la ubicació del magatzem de contenidors d’escombraries

Notícia següent

L’Ajuntament inicia la instal·lació dels jocs esportius al parc de Mas Mainer

Notícies relacionades