L’onada de calor que arriba a Catalunya pot superar els 40 graus

L'Agencia de Salut Pública de Catalunya ha activat l'alerta del pla d'actuació per tal de prevenir els efectes de la calor

Catalunya rep la primera onada de calor de la temporada amb temperatures que podrien superar els 40 graus, segons la previsió meteorològica. A Lleida va iniciar se ahir i fins al diumenge anirà estenent-se de forma generalitzada arreu de la comunitat. Les altes temperatures han propiciat un increment del risc d’incendis a causa de la baixa humitat i la presència de vent. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya divendres serà el pitjor dia, en el qual s’arribarà a les màximes temperatures.

Davant d’aquesta situació la Generalitat ha activat l’alerta per onada de calor generalitzada i Protecció Civil ha facilitat consells per combatre aquests dies. D’altra banda l’Agencia de Salut Pública de Catalunya també ha activat l’alerta del pla d’actuació per tal de prevenir els efectes de la calor.

Consells per combatre l’onada de calor

Protecció Civil ha llençat a través de Twitter consells per tal de combatre, de la millor manera possible, aquesta primera onada de calor:

-Evitar estar al sol a les hores de més calor, (12.00 a 16.00 h), i utilitzar protecció solar.

-Limitar l’activitat física a primera hora del matí i a última de la tarda.
-Abaixar les persianes durant el dia i obrir finestres a la nit perquè corri l’aire i es refredin les habitacions.

-Utilitzar ventiladors o aires condicionats.

-Hidratar-nos molt encara que no tinguem set. Es desaconsellen begudes alcohòliques, ja que provoquen l’efecte contrari.

-Menjar lleuger, evitant els plats calents i els que aporten moltes calories.

-Vestir amb roba lleugera i fer ús de barrets durant les hores de sol.

-Es recomana refrescar-se amb dutxes i tovalloles humides.

-Tenir cura dels més grans, els nadons o els malalts. Són les persones més vulnerables a l’onada.