L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta d’Aigües inicien la instal·lació de telecomptadors a tot el municipi

La inversió, de mig milió d’euros, no tindrà cap cost per a l’usuari i permetrà la detecció immediata de fuites internes cosa que significarà un estalvi important de consum

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta Aigües d’Altafulla han iniciat la substitució de tot el parc de comptadors domiciliaris del municipi instal·lant comptadors intel·ligents equipats amb sistema de telelectura.

La durada prevista d’aquesta actuació es d’uns sis mesos en què es preveu, tal i com ha assenyalat el cap de servei de la companyia, Jordi Aran, que a principis d’estiu estiguin tots els comptadors canviats i la xarxa de comunicacions totalment operativa d’entre un total de 5.100 habitatges.

La implantació d’aquesta tecnologia proporcionarà al servei un nombre molt elevat de dades, que permetran realitzar un seguiment exhaustiu i complert del consum, detectant si és normal o per contra, si s’ha produït alguna alteració remarcable, com ara possibles fuites internes, manca continuada de consum, entre d’altres causes. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha remarcat que “Altafulla torna a ser pioner en l’àmbit de la tecnologia, a l’hora que instal·la telecomptadors d’aigua que permetran que l’usuari no se’n digui un ensurt en el rebut per causa d’alguna fuita interna”.

Fèlix Alonso també ha subratllat que aquesta millora, amb una inversió de mig milió d’euros per part de l’empresa, no tindrà cap cost per l’usuari. L’experiència en serveis on s’ha instal·lat la telelectura amb anterioritat posa de manifest un important estalvi d’aigua per la detecció pràcticament immediata de fuites internes o del mal ús en domicilis particulars, instal·lacions municipals com poliesportius o col·legis, regs de parcs i jardins, entre d’altres àmbits.

D’altra banda, la implantació d’aquesta tecnologia obre al municipi un gran ventall de possibilitats com ara la monitorització i control del consum en col·laboració amb serveis socials, de llars amb gent gran que viuen sols, ocupació il·legal de propietats, entre d’altres situacions.

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla ha posat a disposició d’aquesta implantació l’experiència del seu soci privat, GLOBAL OMNIUM, empresa líder en la implantació de la telelectura amb mes de 650.000 comptadors instal·lats en municipis complerts com ara Tortosa, municipi amb més de 30.000 habitants, amb tot el parc de comptadors equipat amb telelectura.