La videovigilància al Carrer Buïgas de Salou té un resultat positiu

L'efecte dissuasori de les càmeres de seguretat ha fet reduir els delictes a la zona considerablement

0
246
Una de les càmeres de seguretat instal·lades a Salou

La instal·lació de càmeres de seguretat als carrers està sent una pràctica habitual als municipis catalans en els darrers anys. Un dels primers a fer-ho, el setembre de 2014, va ser Salou. L’Ajuntament va decidir reforçar la seguretat en una zona d’alta concentració turística i d’oci com és el carrer Carles Buïgas. Per aquest motiu, es van invertir 100.000 euros a instal·lar 13 càmeres de videovigilància amb la intenció de complementar la presència policial a la zona, donar més confiança al ciutadà i tenir un efecte dissuasiu.

Des d’aleshores els delictes a la zona s’han reduït considerablement. El primer any de funcionament l’activitat delictiva a l’àrea va baixar un 30%, principalment pel que fa als petits robatoris i a la compravenda de droga. Les dues últimes juntes locals de seguretat també han confirmat aquesta tendència, disminuint-se els robatoris amb força i les entrades a domicilis.

L’èxit de les càmeres es troba sobretot en el seu efecte dissuasori, gràcies a la visibilitat dels dispositius d’enregistraments i els cartells que informen de la seva presència. Les imatges són enviades a una centraleta de la comissaria, on un operador controla i visualitza en directe totes les càmeres instal·lades. Les gravacions queden emmagatzemades al servidor de l’Ajuntament durant un mes, el temps màxim permès per llei.

Durant aquest període, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra poden requerir les imatges enregistrades com a prova en la investigació de delictes. Gràcies a això, per exemple, aquest últim mes s’ha pogut detenir a cinc homes per dinou robatoris amb força a domicilis de segona residència entorn del carrer de Carles Buïgas i a un grup de vuit persones acusades d’assaltar el domicili d’un empresari salouenc. Aquest èxit de les càmeres de seguretat ha provocat que des de l’Ajuntament s’estigui valorant la possibilitat d’ampliar la videovigilància fins al carrer Vendrell.

Paral·lelament, segons ha confirmat el regidor de Seguretat, David González, també s’instal·laran unes càmeres de trànsit a les entrades del municipi amb lectura de matrícula. A més de reforçar la seguretat, aquestes permetran facilitar informació, com l’origen dels turistes amb l’objectiu de millorar el turisme. I és que la seva instal·lació s’engloba en la subvenció de dos milions d’euros de la Red de Destinos Turísticos Inteligentes. Així doncs, aquestes càmeres amb lectura de matrícula se sumaran a les 10 de trànsit que ja hi ha instal·lades des de l’any 2010, a les 13 de videovigilància del carrer Carles Buïgas i a les 34 de seguretat que hi ha en els edificis municipals.

FER UN COMENTARI