La Pobla enceta els actes previs de la seva Festa Major d’estiu amb la 16a Bicicletada popular

La jornada va estar marcada per l’elevada resposta social als primers actes previs, que van incloure la cita ciclista i l’obra teatral “A les fosques”

Els pobletans van matinar ahir diumenge per gaudir d’una agradable passejada en bici per l’entorn del municipi, gràcies a la 16a Bicicletada popular de La Pobla de Mafumet. Els participants van reunir-se ben d’hora per recollir el seu dorsal i bossa d’avituallament per recuperar forces. A més, l’Ajuntament també va obsequiar els participants inscrits amb una samarreta commemorativa, que la gran majoria dels ciclistes va lluir durant el recorregut de la Bicicletada. Aquesta va transitar per diferents indrets de l’entorn urbà i rural de La Pobla, en un circuit que va estar acompanyat i assistit en tot moment pels voluntaris de Protecció Civil del municipi.

A més i seguint la tradició de la cita ciclista pobletana, la 16a Bicicletada popular va tornar a
comptar amb un circuit especialment pensat i adaptat per als més petits, que d’aquesta manera també van poder participar d’aquesta activitat lúdica i festiva que, com sempre, va arribar al seu final amb el gran sorteig de productes vinculats a l’ús de la bicicleta: des de guants i cascs fins a una bicicleta van ser els premis que, mitjançant el seu dorsal, van endur-se a casa els participants de la 16a Bicicletada popular de La Pobla de Mafumet.

Ja a la tarda, l’atenció dels actes previs de la Festa Major van traslladar-se al Casal Cultural, on La Corriola Teatre va oferir una divertida i molt animada representació de la seva darrera producció: “A les fosques”, una comèdia dirigida per Marc Cardó i que comptarà sobre l’escenari amb intèrprets locals com David Antón, Tania Martínez, Edgar Bustamante, Sandra Morales, Magda Trillas, Lorena Martínez, Josep Maria Gasol i Félix Pérez.

A més del propi interès per l’obra, el públic assistent va poder col·laborar amb la campanya
solidària “Cap nen sense bigoti”, que organitza el Banc d’aliments i que té com a objectiu recaptar llet per garantir-ne el consum entre els infants.

De cara als propers dies, la programació d’actes previs de la Festa Major d’estiu de La Pobla
tornarà el proper divendres a la tarda, amb una doble proposta: d’una banda, a la Biblioteca, amb una nova sessió de L’hora del conte, en aquest cas amb “Que ve el llop”, interpretat i explicat per Joan Boher; i d’una altra banda, al Pavelló,, amb l’exhibició de les activitats extraescolars que organitzarà l’AMPA de l’Escola Mare de Déu del Lledó.

L’endemà dissabte, l’activitat festiva començarà al migdia, amb el tradicional dinar d’homenatge a la vellesa. La trobada inclourà, a més, un homenatge a aquells matrimonis que enguany celebren les seves noces d’or, en un acte que tindrà lloc al Pavelló i que estarà amenitzat musicalment per l’Orquestra Banda Sonora.

Ja a les 18 hores, el protagonisme es traslladarà al camp de futbol, on els veterans del CF Pobla, Nàstic i RCD Espanyol disputaran el Triangular d’estiu. Alguns dels millors futbolistes que han vestit les samarretes d’aquests tres equips saltaran al terreny de joc pobletà per oferir al públic assistent detalls de la qualitat amb què anys enrere van meravellar els aficionats pobletans, nastiquers i espanyolistes.

D’altra banda i també a les 18 hores tindrà lloc, al Casal Cultural, el Festival de dansa Bea López, organitzat per l’Associació Familiar Més 30 i que servirà per completar una jornada d’allò més interessant. Així mateix, el cap de setmana es veurà arrodonit diumenge al matí al Pavelló, on hi tindrà lloc la Trobada ocellaire.

De cara al cap de setmana del 14 al 16 de juny, el darrer d’actes previs a la Festa Major de Sant Joan a La Pobla de Mafumet, la programació inclourà el festival de final de curs de l’escola, així com la sortida i arribada de la primera etapa de la 57a Volta ciclista a la província de Tarragona, dues exhibicions de gimnàstica rítmica, el correfoc infantil i la trobada de puntaires i patchwork. Tot plegat serà el preludi d’una Festa Major que, com sempre, és molt esperada pels habitants de La Pobla, tota vegada que coincideix amb l’arribada de l’estiu i amb el final del curs acadèmic, dos fets que afavoreixen el foment de la vida social al carrer, així com l’ambient festiu que regnarà a La Pobla fins al 25 de juny, quan les celebracions arribaran al seu final.